Pinspiratie: Rijstwafels

Als het om eten gaat heb ik van die fases. De ene keer kan ik kilo’s appel per week eten, de andere keer zijn de komkommers niet aan te slepen. Op het moment zit ik in de rijstwafelfase. En dan het liefst besmeerd met een dikke laag pindakaas en wat grof zeezout. Maar eigenlijk kun je veel meer met een rijstwafel. In deze post deel ik wat pinspiratie met jullie met in de hoofdrol mijn favorite food van het moment: de rijstwafel.

Er bestaat wat discussie over de vraag of rijstwafels nu gezond zijn of niet. Natuurlijk bevatten ze maar weinig calorieën, maar daarnaast bevatten ze ook niet echt veel voedingsstoffen, dus dat is wat minder. Ik vind rijstwafels gewoon heel lekker (nog wel, tot ik aan het einde van mijn rijstwafelfase kom en er zoveel heb gegeten dat ik ze niet meer kan zien), dus op het moment werk ik er elke dag wel een paar weg.

Ik was benieuwd wat je nu nog meer kunt met een rijstwafel dan hem alleen beleggen met kipfilet of pindakaas. Vandaar deze pinspiratiepost. En wat blijkt, rijstwafels zijn super veelzijdig, kijk maar mee.

Chocolade rijstwafels

Rijstwafel2

Toegegeven, chocolade rijstwafels zijn niet echt revolutionair, je kunt ze namelijk gewoon in de winkel kopen. Maar zelf maken is veel leuker, en gezonder als je kiest voor pure chocolade van 72 procent. Daarnaast kun je allemaal leuke toppings zoals kokos, rozijnen of zaden op je choco rijstwafels strooien. Dat ziet er niet alleen heel leuk uit, maar het lijkt mij ook erg lekker. Het receptje voor deze mooie rijstwafels vind je hier.

Chocolade rijstwafel repen

Rijstwafel4.png

Omdat je nooit te veel chocolade inspiratie kunt krijgen, hier nog een rijstwafel receptje met chocolade. Dit keer in de vorm van een reep. Je hebt voor deze mooie repen maar 5 simpele ingrediënten nodig. Het recept is super makkelijk en je hebt er geen oven voor nodig. Kortom, iedereen kan dit maken! Klik hier voor het recept.

Rijstwafel mueslirepen

gezonde-rijstwafel-mueslireep-header.png

Nog een leuk recept voor repen van rijstwafel. Naast rijstwafels zitten er in dit recept ook nog muesli, noten, zaden, rozijenen en kokos. Klinkt goed toch? Dit lijkt mij een perfecte snack om mee te nemen naar school of naar je werk. Wil jij deze repen maken? Hier vindt je het recept.

Rijstwafel deluxe

rijstwafel1.png

Dat er niks mis is met een belegde rijstwafel bewijst Pauline van uitpaulineskeuken. Zij maakte deze prachtige rijstwafels 2.0. Geen saai belegje van pindakaas, maar een rijstwafel deluxe met pindakaas, banaan, noten en chocolade. Het recept voor deze en nog vier andere rijstwafels deluxe vind je hier.

Rijstwafel wentelteefjes

Rijstwafel5

Tot slot een super creatief ideetje. Wentelteefjes van rijstwafels. Geniaal idee toch? Hier worden ze gecombineerd met rood fruit, maar je kunt natuurlijk ook voor topping van warme appeltjes of chocoladesaus kiezen. Zelf kan ik niet wachten om dit receptje uit te testen. Het recept, inclusief video vind je hier.

Ik wilde jullie deze laatste foto trouwens niet onthouden. How pretty!

Rijstwafel 6

Bron

Wat doe jij altijd op je rijstwafel? En ga je een van deze ideetjes uitproberen? Let me know!

UPDATE: ik heb vandaag een van de ideetjes uitgeprobeerd: rijstwafels met chocolade. Zeker het proberen waard! Het is niet alleen makkelijk te maken en helemaal verantwoord, maar ook super lekker. En daarnaast ziet het er ook nog eens heel feestelijk uit.

IMG_4733[1].JPG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *