Pinspiratie: Courgette

Vandaag wat courgette Pinspiratie. Niet alleen omdat het een van mijn favoriete groenten is, maar ook omdat ze deze week maar 0,29 euro per stuk kosten bij de Lidl. Mijn koelkast ligt dus vol met courgette, 5 stuks om precies te zijn! Courgettes zijn super veelzijdig, maar die courgette soep en courgette pasta kennen we inmiddels wel. Daarom vandaag wat verrassende courgette ideetjes.

collage.jpgAls je nog geen boodschappen gedaan hebt voor komende week, ga dan even naar de Lidl en haal ook wat courgetten. Met deze ideetjes eet je komende week heerlijke gerechtjes bomvol groente (courgette).

Veggie gehaktballetjes in tomatensaus

gehaktballen.jpg

Vroeger gebruikte ik courgette alleen maar in pastasauzen. Gewoon wat tomatensaus, gehakt, courgette en pasta bij elkaar gooien. Maar dat kan anders. Je kunt dit gerecht namelijk ook vegetarisch maken door ‘gehaktballetjes’ te maken van courgette. Wat tomatensaus en pasta erbij en je hebt een heerlijke vegetarische pasta met gehaktballetjes in tomatensaus. Klik hier voor het recept.

Rijstsalade met courgette

rijstsalade.jpg

Als lunch eet ik naast brood altijd graag een salade. Deze salade is daar perfect voor, omdat er rijst in zit hoeft je eigenlijk zelfs geen boterham erbij te eten. Naast rijst en obviously courgette zit er ook nog mais en zwarte bonen in. Met wat citroensap en verse kruiden erdoor heb je een heerlijke frisse, koude lunchsalade. Hier vind je het recept.

Courgette en tomaat fritatta

fritatta.png

Nog een gerechtje dat heerlijk is als lunch, maar ook ideaal is voor een avondje waarop je geen zin hebt om uitgebreid te koken: fritatta. Een fritatta is een soort Spaanse omelet. Traditioneel wordt dit vaak gemaakt met plakjes aardappel, maar eigenlijk kun je er alles in doen wat je lekker vindt; vlees, vis of groenten. In deze fritatta zitten tomaatjes en courgette met heel veel verse kruiden. Heb je zin in deze super snelle lunch of maaltijd? Klik dan hier voor het recept.

Zucchinibread

bread.png

Tijd voor wat heerlijke zoete receptjes met courgette. Iedereen kent het bananabread wel, dit zucchini bread is daar een variant op. Net als in bananenbrood zit er lekker veel kaneel in en je kunt het nog extra lekker maken met chocolate chips. Dit heet dan wel zucchini bread maar ik zou je niet aanraden om dit als vervanger voor je bruine boterham te eten. Zie het meer als een lekker tussendoortje. Perfect om mee naar school of je werk te nemen. Hier vind je het recept.

Courgette pannenkoekjes

pancakes.png

Dat je courgette als ontbijt kunt eten dan hebben de fitgirls al bewezen. Je kunt namelijk een stuk courgette door je havermoutpapje raspen. Hierdoor wordt je havermoutpap nog vullender zonder dat je veel extra calorieën eet. En je krijgt meteen wat extra vitamientjes binnen en dat is nooit verkeerd. Maar je kunt courgette ook anders eten als ontbijt, in de vorm van deze volkoren courgette pannenkoekjes. Toch net iets meer fancy dan zo’n bakje pap. Eigenlijk zou je de pannenkoekjes ook prima mee naar school kunnen nemen als lunch. Genoeg reden om ze een keertje te maken toch? Hier is het recept.

Ik heb weer genoeg ideetjes opgedaan. Die vijf courgetten komen wel op! Ga jij ook nog een voorraadje inslaan?

Fijn weekend!
Miss Havermout

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *