Recept: Tempeh saté met pindasaus

Tempeh, de perfecte vleesvervanger. Het wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het bevat lekker veel eiwitten (19 g. per 100 g.), en doordat het gefermenteerd is ontwikkelen zich goede bacteriën, wat van tempeh eigenlijk een natuurlijk antibioticum maakt. Genoeg redenen om massaal tempeh in te slaan dus.

Of toch niet? Al die voordelen wogen voor mij nooit op tegen de smaak. Ik vond tempeh namelijk net zo smaken als de naam al doet vermoeden: gefermenteerd en muffig. Maar… vandaag verwerkte ik de tempeh in heerlijke sateetjes met pindasaus, die voor mij de kipsaté echt benaderen!

Ik serveerde de tempeh saté in een grote kom gado gado die bestond uit rijst, komkommer, paprika, taugé, wortel en gestoomde boontjes. Eigenlijk kun je in gado gado alle groenten doen die je maar lekker vindt. Het ideale gerecht om je koelkast even leeg te maken dus. Vaak wordt gado gado geserveerd met een zachtgekookt eitje en pindasaus. Laat dat eitje maar zitten hoor, ik ga voortaan voor deze sateetjes!

tempeh sate

Hier is het receptje voor de tempeh sateetjes met pindasaus. De pindasaus kun je gewoon uit een potje halen, maar het is super simpel en veel gezonder om zelf te maken. De gado gado kun je er zelf bij maken met de groenten die je lekker vindt of die je toevallig nog had liggen.

tempeh sate.jpg

 

Een reactie op “Recept: Tempeh saté met pindasaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s