Koken met Santa Maria: Black bean soup

Met mijn Santa Maria pakket (dat zo vol zat dat ik het nog steeds niet op heb), maakte ik deze Black bean soup. Een beetje van mezelf en een beetje van Santa Maria en Jamie Oliver. Dat is pas fusion cooking. De ideale soep om even op te warmen na zo’n regenachtige dag als vandaag. Weet jij nog niet wat je vanavond gaat eten, probeer deze super lekkere maaltijdsoep dan eens.

Een tijdje geleden kwam ik op Foodtube deze video tegen waarin Jamie Black Bean Soup maakt. Een goedgevulde maaltijdsoep, zoals onze erwtensoep, maar dan in een mexicaans jasje. Als je tijd hebt kijk de video dan even, ik weet zeker dat je daarna net als ik niet kunt wachten om deze soep te maken.

De soep ziet er niet alleen super lekker uit, maar is ook nog eens heel gezond. Zoals Jamie al zegt in de video, zwarte bonen zijn de peulvruchten met de meeste eiwitten. Dus als je helemaal los bent gegaan in de sportschool vandaag is dit de perfecte maaltijd vanavond.

Zoals jullie weten ben ik veel te eigenwijs om precies te doen wat Jamie zegt (sorry Jamie), dus ik maakte mijn eigen variant op Jamies Black bean soup. Ik gebruikte restjes groente die ik nog in de koelkast had liggen en ik voegde wat Santa Maria Enchilada seasoning toe voor wat extra pit.

IMG_3011

Deze soep bevat niet alleen heel veel bonen en groente, maar er zitten ook heerlijke gepocheerde eitjes in. Als de soep goed gekookt heeft draai je het vuur lager en breek je een aantal eitjes in de soep. Terwijl de soep rustig verder pruttelt garen die eitjes langzaam. In elk bordje schep je dan de soep met daarbij een eitje. Als je geluk hebt is de dooier nog heel en dan kun je die mooi door je soep laten lopen. Echte foodporn toch? Ik zeg nu wel foodporn, maar eigenlijk lust ik helemaal geen lopende dooiers en stiekem baal ik daar heel erg van. Al die prachtige foto’s op instagram met een gepocheerd eitje op toast of een half gegaard eitje in een avocado, ik vind het prachtig, maar ik lust het gewoon niet. Die structuur, of gewoon dat snot, in je mond, ik kan me daar niet overheen zetten. Maar no worries als jij er ook zo over denkt. Je kunt het eitje namelijk gewoon door je soep heen roeren. Door de warmte van de soep stolt het ei helemaal en heb je dus geen snot in je mond. Wat je wel overhoudt is een heerlijke romige soep.

De soep kun je zo serveren, maar het is natuurlijk nog lekkerder om er een tortilla naast te leggen waarmee je lekker in de soep kunt soppen. Ik gebruikte de Original Soft Tortilla’s van Santa Maria. Die zijn lekker groot, dus kun je veel soppen.

black bean soup 2.jpg

Smakelijk eten!
Miss Havermout

 

0 gedachten over “Koken met Santa Maria: Black bean soup

 • mei 19, 2016 om 8:53 am
  Permalink

  Dit lijkt me echt héérlijk!
  Ik ben alleen geen fan van ei.. Is het een probleem om dit weg te laten of zou je een goede vervanger hiervoor weten?

  Beantwoorden
  • mei 19, 2016 om 3:23 pm
   Permalink

   He Britt, natuurlijk kun je het ei weglaten. Je hoeft geen vervanger daarvoor toe te voegen. Misschien is het lekker omdat wat gebakken gehakt of kip door je soep te doen als je dat lekker vindt.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *