Pinspiratie: Gezonde broodsalades

Eiersalade, tonijnsalade, komkommersalade, krabsalade, kipsate salade… Iedereen smeert het wel eens op een toastje op de verjaardag van een of andere oom of tante. Heerlijk, maar wel iets dat je beter niet elke dag op je brood kunt smeren. Of toch wel? Je kunt namelijk ook zelf heerlijke gezonde broodsalades maken waar je elke dag van kunt genieten. Benieuwd naar wat ideetjes? Kijk dan mee naar de Pinspiratie van deze week.

Ik was helemaal vergeten gisteren een nieuwe Pinspiratiepost te plaatsen. Sorry! Maar het is nog niet te laat om wat Pinspiratie op te doen voor komende week. Deze week staat de Pinspiratiepost in het teken van gezonde broodsalades. Zo kun je komende week een heerlijke sandwich mee naar je werk of school nemen en al je collega’s of vrienden jaloers maken. En dat ook nog eens zonder schuldgevoel! Dat wil je toch? Ja dat dacht ik ook, kijk dus even mee naar deze heerlijke, gezonde, zelfgemaakte broodsalades.

We beginnen met de meest bekende broodsalade: Eiersalade.

Mediterranean-Egg-Salad-2.png

Eiersalade is super simpel om zelf te maken. De ongezonde variant maak je van een paar geprakte gekookte eitjes, wat mayonaise en kruiden of specerijen. Door de mayonaise te vervangen voor yoghurt maak je binnen no-time een gezonde eiersalade. Maar goed kan altijd beter, dus hier is de eiersalade 2.0. Het is een heerlijke mediterraanse eiersalade met zongedroogde tomaatjes, komkommer en olijven. Wil jij dit morgen op je bammetjes smeren? Hier is het recept.

Op naar de volgende klassieker, Tonijnsalade.

healthy-tuna-salad-10

Ook deze heerlijke salade wordt helaas vaak gemaakt mayonaise, maar ook hier kun je de wisseltruc toepassen. Door de mayonaise te vervangen voor (Griekse) yoghurt, maak je een gezonde variant.Dit receptje heeft maar vijf ingrediënten. Lekker makkelijk en snel dus. Klik hier voor het recept.

De volgende broodsalade is een heerlijke frisse kipsalade.

IMG_7923.png

De kipsalades zijn denk ik wel het meest vertegenwoordigd in het broodsalade schap. Kipsaté, kip kerrie, kip pesto, ben ik er nog vergeten? Maar ook deze salades kun je in een gezond jasje stoppen, door er, je raad het al, yoghurt aan toe te voegen. In dit receptje zitten naar yoghurt en kip ook nog heel veel andere lekkere ingrediënten zoals cranberry’s, appel en druiven. Niet alleen lekker wat proteïne in deze salade dus, maar ook extra vitamientjes! Voor het receptje klik je hier.

Avocado kikkererwten salade.

Smashed-Chickpea-Avocado-and-Pesto-Salad-Sandwich-6.jpg

Dit is eigenlijk geen variant op een kant-en-klare broodsalade uit de winkel (ten minste, ik denk niet dat er in de supermarkt avocado kikkererwtensalade verkocht wordt.), maar gewoon een heerlijke, gezonde spread. De salade is gemaakt van avocado, kikkererwten en pesto. Niet alleen heel lekker, maar ook bomvol goede vetten en eiwitten. Maak van jouw boterhammetjes een echte superfood sandwich met dit recept.

Vegan cream cheese.

basic-cashew-cream-cheese-yogurt-cultured-vegan-dairy-free

Tot slot een receptje waar ik zelf heel benieuwd naar ben: Vegan cream cheese. Ik ben zelf geen vegan, zelfs geen vegetariër, maar ik vind de vegan keuken erg interessant. Doordat je een aantal producten niet kunt eten wordt je gedwongen creatief om te gaan met de producten die wel in je eetstijl passen. Ik houd wel van culinaire uitdagingen dus dat vind ik erg leuk. Vandaag kwam ik dit recept tegen voor vegan cream cheese. Kaas en vegan, dat klinkt als een vreemde combi. Deze vegan cream cheese wordt gemaakt van cashewnoten. De cashewnoten worden geweekt en vervolgens fijngemalen met wat plantaardige yoghurt in een foodprocessor. Vervolgens laat je het in een bakje een dag staan zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Ik ga dit recept zeker proberen volgende week. Het lijkt me ook lekker om wat verse kruiden zoals bieslook of dille toe te voegen. Ik laat jullie weten hoe dit experiment verloopt.

Genoeg inspiratie om volgende week van jouw lunchbammetjes een feestje te maken. Naast de salades kun je ook nog wat extra veggies op je sandwich doen zoals: sla, rode kool, komkommer, courgette, wortel, tomaat, appel, bietjes… uh ja de hele groentekraam eigenlijk.

Geniet nog van deze zondag en smakelijk eten morgenmiddag!

Miss Havermout

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *