Recept: Lauw warme salade van gekarameliseerde witlof

Witlof met ham en kaas kennen we nu wel. Tijd voor iets nieuws dus. Vanavond maakte ik deze heerlijke lauw warme salade van gekarameliseerde witlof met peertjes, geitenkaas en pecannoten. Doordat je de witlof karameliseert wordt hij een beetje zoeter, perfect dus voor mensen die witlof normaal gesproken te bitter vinden. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Ik vind witlof super lekker. Geroosterd uit de oven met wat ham en kaas, of rauw als salade met wat appel. Maar veel mensen vinden witlof te bitter. Voor die mensen heb ik een receptje van gekarameliseerde witlof. De witlof wordt zo iets zoeter waardoor de sterke bittere smaak van de witlof wat verzwakt.

IMG_2789[1]Naast witlof karameliseerde ik ook wat partjes peer. Nog meer zoetigheid dus, en dat als avondeten! Ik serveerde de salade met wat geitenkaas, pecannoten en tijm. Je kunt de salade prima als bijgerecht serveren bij wat gebakken aardappeltjes en een stukje vlees. Maar je kunt er ook een maaltijdsalade van maken. Voeg dan bijvoorbeeld nog wat linzen toe om hem iets vullender te maken.

witlofsalade

Smakelijk eten!

Miss Havermout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s