Koken met Santa Maria: Vega taco’s met crispy avocado en mangosalsa

Vandaag ging de bel. De pakketbezorger stond voor de deur met een groot pakket voor mij! Het was mijn langverwachte Tex-Mex pakket van Santa Maria. Benieuwd wat ik er vanavond mee maakte? Lees dan snel verder!

Ik had me opgegeven om bloginsider te worden voor gewoonwateenstudentjesavonds- eet.nl. Ik was helemaal blij toen ik een mail kreeg dat ik mee mocht doen met de Santa Maria Tex-Mex actie. Ik ontving een pakket met allemaal producten van Santa Maria Tex-Mex met de uitdaging om daar lekkere gerechten mee te maken. Die uitdaging ga ik natuurlijk aan! Vanvond dook ik meteen de keuken in om deze heerlijke, vegetarische taco’s te maken.

Taco 8Bij Tex-Mex denk ik altijd snel aan gerechten met pittig gekruid gehakt of kipfilet. Maar zoals jullie waarschijnlijk wel gemerkt heb eet ik niet zoveel vlees. Ik ging dus de uitdaging aan om met de Tex-Mex producten een heerlijke vegetarische maaltijd te bedenken. In het pakket zat een mix om crispy chicken te maken. Nu weet ik dat gepaneerde avocado heel lekker is dus ik besloot deze mix te gebruiken om mijn avocado te paneren. Dat bleek een match made in heaven. De zachte textuur van de avocado is perfect met een crunchy jasje. Maar ook qua smaak is dit echt een aanrader! De crispy mix is lekker zout en pittig, heerlijk in combinatie met de wat vettige smaak van de avocado.

12965773_1078321422190892_2068316354_n

Naast crispy avocado vulde ik mijn taco’s met dun gesneden rode kool. Dit is net wat knapperiger dan gewone sla. Verder deed ik er een frisse mangosalsa in. Lekker fris, wat super goed samen gaat met de wat pittigere gepaneerde avocado. En om het helemaal af te maken deed ik er wat gepickelde rode ui op. Dat kun je heel gemakkelijk zelf maken met dit recept. Als je dat nu allemaal teveel werk vind kun je ook gewoon een rood uitje snipperen en door je mangosalsa mengen.

Kortom alles wat je wilt in een taco: knapperig, pittig, fris en kleurrijk! En dat helemaal zonder vlees.

Wat heb je nodig om deze Mexicaanse fiësta op tafel te toveren?

Taco 5

– Santa Maria Taco Shells
– Santa Maria Crispy Chicken mix
– Een avocado
– Een mango
– Een komkommer
– Een rode kool
– Gepickelde rode ui of een gesnipperd uitje
– Blaadjes van een takje munt

Trek gekregen? Hier is het recept.

crispy avocado taco's.jpg

Smakelijk eten!

Miss Havermout

0 gedachten over “Koken met Santa Maria: Vega taco’s met crispy avocado en mangosalsa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *