Recept: Apple-carrotcake wafels

Wie wel eens in Brussel, Antwerpen, Brugge of welke Belgische stad komt kent ze. Brusselse wafels! De geur alleen al als je langs zo’n standje komt is to die for. Maar wist je dat je ook met wafels kunt ontbijten zonder al je gezonde voornemens op te geven? Nee? Lees dan snel verder voor het recept van deze gezonde ontbijtwafels!

Afgelopen week kocht ik eindelijk een wafelijzer. Ik had al zoveel overheerlijke foto’s van ontbijtwafels op Instagram voorbij zien komen dat ik dat zelf ook wel eens wilde proberen. Je leest het goed inderdaad, ONTBIJTWAFELS. Wafels als ontbijt! Dat kan prima als je gezonde ingrediënten in je wafelbeslag doet. Een basisbeslagje dat je vaak voorbij ziet komen bestaat uit 1 ei, 1 banaan, 40 gram havermout en een snufje bakpoeder. That’s it. Vervolgens kun je de wafels garneren met allerlei soorten vers fruit, chocolatechips, pindakaas, kwark of noten.

Niks mis met dat basisbeslagje hoor, maar ik wilde iets anders. Een van mijn favoriete havermoutpapjes is carrotcake havermout. Havermout met stukjes appel, geraspte wortel en kaneel of koekkruiden. Dat moet toch ook als wafel kunnen dacht ik, dus ik dook de keuken in en probeerde wat. Het resultaat? Oordeel zelf maar:

12501619_837733119686476_673182556_n1.jpg

Mooi toch? De wafels zijn echt zo oranje, dat is geen filtertje. Het lijkt nu misschien alsof dit wafelavontuur op rolletjes liep, maar dat is niet zo. De eerste wafel die ik bakte, de wafel die je op de foto ziet, lukte perfect! Mooi gebakken en hij kwam goed uit het wafelijzer. Bij de tweede was dat niet het geval… Ik deed het wafelijzer open en de helft van de wafel zat vastgeplakt tegen de bodem van het wafelijzer terwijl de bovenste helft vast zat aan de ‘deksel’ van het wafelijzer. Oeps, ik was dus de olie vergeten. Ach ja, scrambled waffle noemen we het dan maar. Niet echt fotogeniek, dus die heb ik weggemoffeld onder de goed gelukte eerste wafel. Benieuwd geworden naar het recept? Hier is het:

Gezonde apple carrotcake wafels.jpg

Smakelijk,

Miss Havermout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *