Recept: Lijnzaadcrackers met gedroogd fruit

lijnzaadcrackers2

Meerzaden, extra thin, zuurdesem, luchtig gebakken, de keuze aan crackers in de supermarkt is groot, heel groot. Maar wist je dat je crackers ook super makkelijk zelf kunt maken. Met een paar ingrediënten tover je deze super lekkere en vooral super crunchy lijnzaadcrackers op je bordje. 

Lijnzaad is een super product om mee te werken. Je kunt het gebruiken als vervanger voor ei wanneer je vegan wilt eten (of wanneer de eieren gewoon op zijn, wat mij vaker gebeurd). Je mengt een eetlepel lijnzaad met wat water en je hebt geen ei meer nodig. Hoe kan dat? Het lijnzaad neemt het vocht op en er vormt zich een slijmerig laagje om de zaadjes. Hierdoor houdt het het alle overige ingrediënten samen, net als een ei. Super fijn dus, maar je moet er niet te veel van eten. Lijnzaad werkt namelijk laxerend en we hebben natuurlijk geen zin om de hele dag op de WC door te brengen. De vuistregel is dat je 10 gram lijnzaad per dag kunt eten, dan heeft het zelfs een positief effect op de stoelgang. In dit recept zit 1/4 cup lijnzaad, met de maatschepjes die ik gebruik is dat ongeveer 30 gram. Je kunt dus elke dag gerust twee van deze crackers nemen.

 

De basis van de crackers is lijnzaad. In combinatie met wat water zorgt dit ervoor dat alle ingrediënten aan elkaar blijven plakken, zodat je uiteindelijk daadwerkelijk crackers hebt en geen granola. Naast lijnzaad kun je allerlei andere noten of zaden toevoegen. In dit recept heb ik gekozen voor wat havermout, sesamzaadjes en gedroogd fruit, lekker voedzaam dus. Een ideale snack om je middagdip te verslaan.

LIjnzaadcrackers

Liefs,

Miss Havermout

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *