Recept: Havermout met gekarameliseerde peer

Mijn favoriete snelle, doordeweekse ontbijtje is havermout met cacaopoeder en peer. Niets bijzonders, maar wel heel lekker. Een tijdje geleden toverde ik dat basic ontbijtje al om in dit heerlijke ontbijttaartje, een versie 2.0 dus. Vandaag is het tijd voor versie 3.0. Een perfecte zondagmorgen versie. 

Mijn doordeweekse choco-peer-havermout ontbijtje is zo gemaakt. Snijd een peer in blokjes, doe deze in een kom met wat melk, havermout en cacaopoeder, even in de magnetron en aanvallen. Lekker, maar niet echt fancy. Dat is deze 3.0 versie zeker wel! Met precies dezelfde ingrediënten maak je een lazy sunday-waardig ontbijtje. Het kost iets meer tijd, maar dat heb je wel over voor dit plaatje toch?

img_1787

Het havermoutpapje is precies hetzelfde als mijn basic choco-peer-havermout ontbijt, maar in plaats van de hele peer in blokjes te snijden en erdoor te roeren doe je dit slechts met de helft van de peer. De andere helft geef je wat meer liefde. Deze karameliseer je in een pannetje met wat honing. Naast liefde kost dat tijd, en geduld, maar dat zal beloond worden, geloof me.

gekarameliseerde peer havermout

Smakelijk!

Miss Havermout

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *