Recept: (N)Icecream sandwich

IMG_1682[1].JPG

Ben&Jerry’s heeft iets nieuws in de Nederlandse supermarkten: de Wich. Ben&Jerry’s ijs tussen twee chocolatechipcookies. Als je op Instagram zit heb je hem vast al eens voorbij zien komen. Ik dacht, wat Ben&Jerry’s kunnen, kan ik ook! Dus ik maakte deze gezonde variant op een ultimate guilty pleassure. Benieuwd hoe dat afgelopen is? Lees dan snel verder.

Ik heb op Instagram al zoveel foto’s van de Wich voorbij zien komen, maar in plaats van rennen naar de supermarkt ging ik in de keuken aan de slag en bedacht ik een gezonder alternatief. In plaats van het cookiedough icecream maakte ik een nicecream. Nicecream is een gezonde variant op roomijs. Je gebruikt een banaan en eventueel ander diepvriesfruit om een romig, gezond ijsje te maken. Ook voor de chocolatechip cookies bedacht ik een variant. Ik maakte de cookies van kikkererwtenmeel met wat leftover paaseitjes. Deze gezonde koekjes zijn super krokant en ook heel lekker zonder de nicecream. Het kikkererwtenmeel geeft ze namelijk een licht nootachtige smaak.

Aan de nicecream voegde ik wat yoghurt toe, maar als je deze vervangt door plantaardige yoghurt is deze nicecream sandwich ook nog eens helemaal vegan. Wat wil je nog meer? (Oh ja, dan moet je ook wel vegan chocolade gebruiken)

PicMonkey Collage.jpg

Mijn nicecream sandwich doet niet onder voor de Wich van Ben&Jerry’s toch?

Ik koos ervoor om mijn koekjes te vullen met een nicecream van banaan en aardbeien, maar hier kun je goed in variëren. Wat denk je van deze nicecream variaties:

  • 1 (bevroren) banaan met 1 el. pindakaas, wat gehakte noten en chocolatechips (Oh yes, chunky monkey!)
  • 1/2 (bevroren) banaan met een handje diepvries mango
  • 1 (bevroren) banaan met een snufje instant koffiepoeder, een beetje cacaopoeder en wat chocolatechips

nicecream sandwich.jpg

Zeker uitproberen!

Liefs,

Miss Havermout

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *