Pasen bij Miss Havermout

pasen.jpg

Hier heb ik de hele week (uh, maak daar maar twee weken van) naar uitgekeken. Pasen bij mijn ouders. Student, naar huis en Pasen, nu denk je vast, dat wordt aanschuiven en eten. Nee bij mij thuis gaat dat niet zo. Wil je weten hoe mijn Pasen eruit zag? Lees dan snel verder. 

Veel studenten gaan in het weekend naar huis om lekker aan te schuiven. Even niet nadenken over wat je gaat koken en gewoon opscheppen wat mama voor je gemaakt heeft. Bij ons thuis gaat dat vaak niet zo. Mijn moeder kan wel koken, daar heb ik geen commentaar op, hoewel je geen exotische gerechten van haar hoeft te verwachten (sorry mam). Maar koken is niet haar grootste hobby. En toevallig wel de mijne. Vaak betekent dat dus dat ik het eten kook. Zo ook dit Paasweekend.

Er stond veel op de planning. Oma zou eerste paasdag bij ons komen eten en tweede paasdag zou mijn bonusfamilie (de dochters van mijn bonus(stief)papa) langskomen. Veel mensen die allemaal blijven eten. Koken voor oma is gemakkelijk. Zij eet het liefste simpele dingen. Zondag avond maakte ik dus een grote pan pasta met pastasaus van verse groenten. Heel simpel, maar iedereen heeft lekker gegeten.

 

Het was natuurlijk wel Pasen, dus een beetje feestelijkheid mocht wel. Ik besloot deze simpele cupcakes te bakken. Een ideaal receptje om in grote hoeveelheid te maken zodat oma en de hele bonusfamilie ervan kon genieten. Ondanks dat het recept super simpel is, ziet het resultaat er wel heel fancy uit als je er een beetje liefde (en chocolade) in stopt.

PicMonkey Collage

Dat was eerste paasdag. Het meeste keek ik uit naar tweede paasdag. Traditiegetrouw stond de paasbrunch op de planning. Al twee weken van tevoren had ik het menu klaar liggen. Ik kon niet wachten om te beginnen en al mijn ideetjes uit te voeren. Dit stond er uiteindelijk op tafel maandagochtend:

IMG_1547

Volkoren toast met veldsla, zelfgemaakt eiersalade, gerookte kip en radijs. En een meergranen bagel met veldsla, kruidenkaas, zalm en avocado. Echt waar, dit was zo lekker! En het beste nieuws, er was een bagel over, dus ik weet al wat ik lunch morgenmiddag.

(Let ook even op de fancy Jamie Oliver style foto. Ben er zelf heel blij mee.)

IMG_1535

Een brunch is voor mij niet compleet zonder een lekker zoet hapje. Daarom bakte ik scones met rozijnen. Die kun je vullen met slagroom en jam, maar een scone met slagroom en verse aardbeien is natuurlijk helemaal feestelijk. En alsof dit nog niet genoeg was heb ik ook nog broodpudding gemaakt van croissantjes, pure chocolade en diepvries frambozen. Die was zo lekker dat het niet eens de foto gehaald heeft.

PicMonkey Collage

Heb je mee geteld? Er zijn de afgelopen paasdagen inderdaad veel eitjes getikt hier in huis. Veel van die eierschalen zijn beland in de prullenbak, maar een paar brak ik voorzichtig open en bewaarde ik. Daar heb ik dit uber schattige paasstukje van gemaakt. Helaas zijn de blauwe druifjes niet op tijd uitgekomen voor de brunch, maar dan hebben we er de komende dagen nog plezier van.

12717120_573051662855455_1571907321_n

Dat was nog niet alles. Na de brunch waar we gezellig met het gezin van genoten hebben kwam de bonusfamilie. Zij aten ’s avonds mee. 11 personen in totaal. Wat maak je dan? ‘Ik lust geen paprika, ik lust geen tonijn, ik houd niet van kaas…’ Daar wordt het niet makkelijker op. Toch bedacht ik de ideale oplossing. Wraps! Ik gooide een berg wraps de magnetron in en zette de tafel vol met schaaltjes en bakjes: sla, komkommer, tomaten saus met gehakt, creme fraîche, paprika, avocado, kaas, mais, bonen en ga zo maar door. Dé perfecte oplossing, iedereen kon gewoon pakken wat hij lekker vond.

Naast al dit lekkers heb ik ook nog zo veel paaseitjes gegeten. Echt waar, ik kan gewoon geen chocolade meer zien,terwijl mijn kast nog vol ligt met minstens een halve kilo eitjes. Ik ga nog even bedenken wat ik daarmee ga doen. Je ziet het binnenkort op MissHavermout.

Zo,dat was Pasen 2016. Ik ga nu met de beentjes omhoog. En vanaf morgen eten we weer gewoon havermout als ontbijt en houden we het bij kippeneitjes (je weet wel, die eitjes zonder chocolade).

Liefs,

Miss Havermout

ps. Als je een receptje wilt van een van m’n brunchgerechtjes, vraag maar raak en dan schrijf ik het uit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *