Recept: Zoete aardappel-havermoutpannenkoekjes

Happy Easter!! Tijd voor een lekker paasontbijtje! Ik bakte vanochtend deze zoete aardappel pannenkoekjes. Gisteren aten we zoete aardappelfrietjes en er bleef nog wat zoete aardappel over. Dat heb ik snel veilig gesteld, want ik had al zo vaak zoete aardappel ontbijtjes voorbij zien komen, maar ik had het nog nooit zelf geprobeerd. Zie hier het resultaat. Het recept? Lees snel verder. 

Voor het paasweekend ben ik thuis bij mijn ouders. Ik had beloofd het eten te maken, dus gisteren stonden deze zoete aardappelfrietjes op het menu met allemaal andere geroosterde groenten. Na het eten lagen er nog een paar eenzame frietjes in de ovenschaal, maar net voordat ze weggegooid werden heb ik ze kunnen redden. Ik had namelijk al zo veel zoete aardappelontbijtjes voorbij zien komen en kon niet wachten om het zelf ook eens te proberen.

Vanochtend dook ik dus meteen de keuken in om deze stapel zoete aardappelpannenkoekjes te bakken. Het was wel even lastige om de pannenkoekjes om te draaien. Ze waren best puree-achtig (is dat een woord?), maar met een beetje beleid is het me gelukt. Ik maakte ook nog een topping van wortel. Dat ideetje zag ik op de blog van Francesca Kookt, klik hier voor haar receptje. En, omdat het Pasen is, moest er natuurlijk een paaseitje op. Het eindoordeel? Ik vond het echt super lekker, en daarnaast vult het ook heel erg. Een goede bodem om zo even naar oma hard te lopen (en daar meer paaseitjes te eten).

zoete aardappel pannenkoekjes

Fijne paasdagen allemaal en geniet van de paaseitjes, zelfgebakken broodjes en al het andere lekkers.

Miss Havermout

0 gedachten over “Recept: Zoete aardappel-havermoutpannenkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *