Recept: Very veggie lasagne met pompoen en knolselderij

12531152_207131239648764_203606747_n

Zaterdag liet ik jullie vier Pinterest ideetjes zien met flespompoen. Eentje daarvan heb ik uitgetest, de pompoenlasagne. Benieuwd hoe dat is afgelopen? Lees snel verder. 

Oke, nu beginnen jullie misschien te denken dat ik alleen pompoen eet, zaterdag een Pinspiratiepost gewijd aan pompoen, eergisteren een video van Jamie en Gennaro over pompoen en nu een pompoen recept. De waarheid is, ik houd gewoon van pompoen en aangezien het seizoen van pompoenen volgens mij op zijn einde loopt geniet ik er nog even van.

Naast pompoen houd ik ook heel erg van lasagne (van elke pasta eigenlijk). Dit recept voor pompoenlasagne is voor mij dus een match made in heaven. Daarnaast is deze lasagne super gezond. Er zitten namelijk alleen maar groenten in. De lasagnevellen worden gemaakt van knolselderij en de saus van pompoen. Veel vitamientjes en weinig koolhydraten dus. In het originele recept wordt ook nog een bechamelsaus van limabonen gemaakt. Aangezien ik nooit zo goed ben in het braaf volgen van recepten heb ik die weggelaten en vervangen voor mozzarella.

Het kost even wat tijd om deze lasagne op tafel te zetten. De pompoen met garen in de oven, je moet dunne lasagnevellen maken van de knolselderij en de lasagne moet natuurlijk nog bakken in de oven, maar het is de moeite waard! Daarnaast maak je meteen een hele schaal lasagne waar je met vier tot zes personen van kunt eten of porties van kunt invriezen voor later.

Benieuwd naar mijn versie van dit recept? Hier is mijn very veggie lasagne:

very veggie lasagne.jpg

Smakelijk eten!

Miss Havermout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *