Recept: volkoren wortelbroodjes

Heb jij het paasbrunchmenu al klaar? Nee? Mooi, dan heb ik hier een leuk receptje voor je. Zelfgebakken volkoren wortelbroodjes. Want wat past er nu beter bij een paasbrunch dan zelfgebakken brood mét wortel? Ja paaseitjes misschien, maar die serveren we er dan gewoon bij. En laat je niet afschrikken door het idee van zelf brood bakken, het is even wat werk, maar het is het zeker waard. Lees snel verder voor het recept. 

Bij Pasen denk ik aan een lekkere brunch. Een tafel vol broodjes, eieren, en dingen die je eigenlijk niet als ontbijt/lunch zou moeten eten. Lees: CHOCOLADE. Maar terug naar het brood. Je kunt natuurlijk super lekkere broodjes kopen bij de bakker, maar wat is er nu leuker dan kunnen vertellen dat jij die broodjes zelf gebakken hebt? En dat is helemaal niet moeilijk. Het kost alleen even wat tijd, maar het grootste deel van die tijd ligt het brood te rusten en kun jij je dus alvast in je paasoutfit hijsen.

Dit broodrecept vind ik perfect voor Pasen. Er zit namelijk geraspte wortel in. Je proeft die wortel maar heel lichtjes dus je kunt nog alle kanten op met het beleg. Ik vind het lekker om hem te beleggen met wat kaas. Maar voor Pasen kun je natuurlijk wel wat meer uitpakken, dus wat denk je van een wortelbroodje met rucola, kaas en een gepocheerd eitje? Maar ook zoet beleg is lekker op de broodjes. Ik vind abrikozenjam bijvoorbeeld erg lekker in combinatie met de wortel. Genoeg opties dus, nu het brood nog. Het recept vond ik in het boekje ‘brood 100 recepten’, maar ik zou mijn naam geen eer aan doen als ik het recept niet een klein beetje aan zou passen en er wat havermout in zou doen. Dus dat deed ik. Versie 2.0 vind je hier:

Receptkaart Miss Havermout groot

Dat is te doen toch? Dus iets eerder uit bed zondag en dan kun je iedereen verassen met zelfgebakken broodjes.

Liefs,

Miss Havermout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *