Recept: Choco-banaan eierkoeken

choco-banaan eierkoeken

Eierkoeken met aardbeien of met boter en hagelslag… die herinner je je vast nog wel van vroeger. Helaas zit er vaak heel veel suiker in eierkoeken. Daarom zie je op Instagram steeds meer gezonde varianten op eierkoeken. Beetje jammer dat die bijna altijd gemaakt worden van amandelmeel wat niet helemaal budgetproof is. Tijd voor een alternatief op de gezonde amandelmeel eierkoeken dus. Deze choco-banaan eierkoeken zijn super lekker en helemaal budgetproof. Lees snel verder voor het recept.

Een gezond alternatief voor een ongezonde snack is altijd een goed idee toch? Helaas zijn de ongezonde snacks vaak veel goedkoper. Dat geldt zeker voor eierkoeken. Een pak eierkoeken kost bij de Appie geloof ik een euro. Als je nu niet al die suikers naar binnen wilt werken kun je kiezen voor gezonde eierkoeken gemaakt van amandelmeel. Op Lekkeretenmetlinda vind je hiervoor een goed recept. Helaas is dit een stuk duurder, in deze eierkoeken zit 200 gram amandelmeel, dat kost al snel vier euro. Maar wel super lekker hoor, dus als het toevallig payday is moet je haar recept zeker eens proberen.

Maar wil je nu een budgetproof alternatief dan moet je deze choco-banaan eierkoeken eens maken.  Het is trouwens ook de ideale manier om die bruine bananen op te maken die al een tijdje in de kast liggen.

choco-banaan eierkoeken.jpg

De eierkoeken vind ik zo al super lekker, maar om er echt een feestje van te maken zou je ze kunnen beleggen met wat vers fruit zoals aardbeien, frambozen of banaan. Je zou er ook een lekkere dot Griekse yoghurt of kwark op kunnen leggen. Genoeg opties toch? Gewoon proberen dus!

Liefs,

Miss Havermout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *