Recept: Pastasalade met artisjok en olijven

Deze pastasalade met artisjok zit vol met ingrediënten waar je mij ’s nachts wakker voor mag maken. Pasta (hello carbs!), olijven, kappertjes, mozzarella én artisjok harten. Waarom ik nu pas op het idee kwam om ze eens allemaal in een salade te mengen is voor mij ook een raadsel, maar ik ben blij dat ik het vandaag deed. Want wat is deze salade lekker mensen! Heerlijk als bijgerecht bij de barbecue of gewoon als lekker en snel hoofdgerecht op een warme dag.

Pastasalade met artisjok

Bij pasta salades moet ik altijd terugdenken aan mijn schoolkamp in groep 7 (dat is inmiddels zo’n 13 jaar geleden). We waren volgens mij op kamp ergens in Zuid Limburg. ‘Juf Tilly’ had voor ons gekookt. Macaroni salade met iets van kaas en smak (je weet wel, van dat vlees uit blik). Op zich ben ik geen moeilijke eter dus ik at mijn bordje netjes leeg. Een culinair hoogstandje was deze pasta salade niet, maar hij was wel te eten. Mijn tafelgenootjes dachten daar echter anders over en wilden hun bordjes niet leeg eten. Maar ja, kampregels zijn kampregels dus dat bordje moest leeg. Iedereen begon zijn salade dus op mijn bordje te scheppen, want ik lustte hem wel toch? Nou ja, ik at hem, maar zo’n bord vol was ook wel een beetje veel van het goede. Gelukkig kregen we een geniaal idee. We groeven stiekem een kuil in de kiezels onder onze tafel en kieperden daar de pasta salade in. Steentjes erover en Juf Tilly had niets door.

Pastasalade met artisjok


Pastasalade met artisjok en olijven

Ingrediënten (voor 2 personen of als bijgerecht voor 4 personen)

– 100 gram volkoren pasta
– 100 gram cherry tomaatjes
– 1 pot artisjok harten
– 75 gram olijven
– 100 gram mini mozzarella bolletjes
– 1 eetlepel kappertjes (optioneel)
– 1 flinke eetlepel mayonaise (ik gebruikte de suikervrije mayo van de Albert Heijn)
– verse basilicum

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en mozzarella bolletjes.Giet de pasta af en doe deze in een saladekom. Meng de mayonaise door de pasta. Voeg de overige ingrediënten toe.

0 gedachten over “Recept: Pastasalade met artisjok en olijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *