Recept: Knolselderij van de BBQ met salsa verde

Waar een barbecue een paar jaar geleden nog voornamelijk bestond uit speklappen, worstjes en hamburgers zie je nu gelukkig steeds meer variatie: vispakketjes, vegetarische barbecue producten en groenten op de barbecue. Dat laatste vind ik enorm leuk om mee te experimenteren. Ik kocht een ietwat saaie knolselderij en maakte er dit lekkere barbecue gerecht mee.

Knolselderij van de BBQ

Nu moet ik toegeven dat ik een goed gebakken speklapje van de barbecue op zijn tijd ook wel erg lekker vind, maar zo’n speklap bakken vind ik nou niet echt een culinaire uitdaging. Je trekt de verpakking open en legt het ding op de barbecue. Veel hoeft je er zelf niet aan te doen. Mijn foodie hart gaat daar dus niet sneller van kloppen. Ik vind het leuk om dingen te marineren, op smaak te brengen en liefde te geven. Deze knolselderij ‘steaks’ kunnen een hoop liefde gebruiken, want zo’n knolselderij is nou niet de meest spanende groente. Wanneer je hem echter roostert op de barbecue en hem bedekt met laagje van salsa verde wordt het opeens een verrassend gerechtje.

Knolselderij van de BBQ


Knolselderij van de BBQ met salsa verde

Ingrediënten voor de knolselderij van de BBQ (voor 4 personen)

– 1 knolselderij
– olijfolie
– peper en zout

Ingrediënten voor de salsa verde

– 4 grote augurken of 8 cocktail augurken
– 1 eetlepel kappertjes
– een handje verse peterselie
– een handje verse basilicum
– een handje verse munt
– 3 eetlepels olijfolie
– het sap van 1 citroen

Bereiding
Steek de barbecue aan.

Snijd de knolselderij in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Bestrijk de plakken met wat olie en breng ze op smaak met zout en peper.

Doe alle ingrediënten voor de salsa verde in een hakmolentje en mix deze tot een grove ‘pesto-achtige’ saus. Er mogen best nog wat stukjes in de salsa verde zitten.

Leg de knolselderij plakken op de warme barbecue. Rooster de plakken aan beide zijden tot de knolselderij zacht wordt en begint te verkleuren. Op mijn mini barbecue duurde dit ongeveer 15 minuten aan beide zijden.

Serveer de knolselderij met de salsa verde.

Tip: ik serveerde bij deze knolselderij een salade van bloemkoolrijst, verse kruiden en olijven die ik op smaak heb gemaakt met de salsa verde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *