Recept: Plantaardige kikkererwten blondies

Er staan een aantal recepten op mijn site die elke maand massaal bekeken worden. Mijn recept voor kikkererwten blondies is er daar een van. Het recept maakte ik aan het begin van mijn blog carrière, en dat is wel te zien aan de foto’s. Daarom vond ik het tijd voor een update. 

Nu ik toch bezig was met mijn kikkererwten blondies 2.0, besloot ik ze helemaal plantaardig te maken. Het oorspronkelijke recept bevatte naast onder andere bananen en kikkererwten ook een eitje. Dat is heel gemakkelijk te vervangen door een ‘flax-egg’ te gebruiken. Een ‘flax-egg’ is een soort van papje van gemalen lijnzaad met water. Wanneer je dit papje even laat staan ontstaat er een soort van gelly structuur die het prima doet als eivervanger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Plantaardige kikkererwten blondies

Ingrediënten (voor 6 blondies)
– 2 eetlepels gemalen lijnzaad
– 6 eetlepels water
– 1 blik kikkererwten
– 2 rijpe bananen
– 40 gram havermout
– 1 eetlepel agavesiroop
– 1 zakje vanille suiker
– een handje gehakte noten

Extra: blender, keukenmachine of staafmixer

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier. Meng het gemalen lijnzaad met het water en laat het mengsel 5 minuten staan.

Pureer ondertussen de bananen, kikkererwten en havermout met de blender, keukenmachine of staafmixer tot een gladde puree.

Voeg het lijnzaadpapje, de agavesiroop en de vanille suiker toe. Schep het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Strooi de gehakte noten over de bovenkant.

Bak de blondies 30 tot 45 minuten op 200 graden.

4 gedachten over “Recept: Plantaardige kikkererwten blondies

 • juli 25, 2018 om 12:53 pm
  Permalink

  Hoeveel gram kikkererwten is er nodig? want volgens mij heb je blikjes in verschillende groottes…

  Beantwoorden
  • juli 25, 2018 om 12:54 pm
   Permalink

   Ik gebruikte zo’n groot blik. Dat is volgens mij 400 gram en een uitlek gewicht van zo’n 240 gram.

   Beantwoorden
 • augustus 6, 2018 om 9:50 am
  Permalink

  Klinkt heerlijk net als veel andere recepten, fraaie foto’s erbij, wat een mooi blog!
  Ik ga het uitproberen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *