Recept: Zoete aardappelpizza met zuurkool en pulled chicken

Zuurkool is misschien niet het meest sexy ingrediënt en door hem door een stamppot te prakken maak je het allemaal ook niet echt feestelijker. Zelf vind ik zuurkool echt super lekker, vooral in een zoete aardappel stamppot. Dat bracht me op een idee, wat nu als ik die ingrediënten van een zoete aardappel zuurkool stamppot verwerk in een pizza. Kijk, nu heb ik je aandacht! 

Voor deze pizza maakte ik een bodem van zoete aardappel. Het maken van zo’n bodem is wel even een werkje, maar er is een shortcut. Je kunt ook een pompoen pizzabodem van Magioni gebruiken. Qua smaak komt die wel redelijk overeen. Maar ik besloot gewoon voor die extra armen training te gaan en ging aan de slag met het kneden van een zoete aardappel deeg. Terwijl mijn deegje stond te rijzen maakte ik de pulled chicken. Dat klinkt trouwens veel moeilijker dan het is. Ik weet zeker dat jij het ook kunt! Vervolgens is het een kwestie van de bodem uitrollen en hem beleggen met de pulled chicken, zuurkool en kaas.

P2041757-2.jpg

Vind je zuurkool nu echt niet te eten? Dan heb ik een tip voor je. Doe je zuurkool in een zeef en spoel hem met water. Hierdoor verzwakt de zure smaak.


Zoete aardappelpizza met zuurkool en pulled chicken

Voor de bodem (voor 2 bodems)
(Deze stappen kun je ook skippen door een Magioni pompoen pizzabodem te kopen)

Ingrediënten
– 300 gram zoete aardappel
– 125 gram bloem
– 6 gram gedroogde gist
– snufje zout
– 35 milliliter water

Bereiding:
Schil de zoete aardappel en leg hem op een bord. Zet het bord in de magnetron en gaar de zoete aardappel 6 tot 10 minuten op vol vermogen tot deze helemaal zacht is. Pureer de zoete aardappel met een staafmixer, blender of keukenmachine.

Doe de bloem in een mengkom en voeg het gist en zout toe. Gooi het zout niet direct op de gist, dan werkt deze minder goed. Voeg het water en de zoete aardappel toe en meng alles tot een deeg. Kneed het deeg enkele minuten door en laat het dan 45 minuten in een afgedekte kom rusten.

Maak ondertussen de pulled chicken.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestuif het aanrecht met wat bloem en leg hier het deeg op. Verdeel het deeg in 2 bolletjes en rol elk bolletje uit tot een dunne pizzabodem. Leg de bodems op een bakplaat en bak ze 5 minuten zonder de toppings. Vervolgens kun je ze gaan beleggen.

Voor de pulled chicken (voor 2 pizzas)
– 1 kipfilet
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 theelepel gerookte paprikapoeder
– een snufje chilipoeder
– 1 eetlepel olijfolie

Bereiding
Pocheer eerst de kip. Breng een pan water aan de kook en doe hier de kipfilet in. Kook hem zo’n 7 minuten of tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en pluk hem in reepjes.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree en specerijen toe en bak deze even mee. Voeg de geplukte kipfilet en een flinke scheut water toe. Verwarm dit 5 minuten. Voeg eventueel wat extra water toe om een lekker sausje te maken.

Voor de pizza’s

Ingrediënten:
– 2 zelfgemaakte pizzabodems of 2 Magioni pompoenbodems
– 1 portie pulled chicken
– wat zuurkool (zoveel als je zelf wilt)
– 50 gram gerapste 30+ kaas
– 50 gram feta

Beleg de pizzabodem eerst met een laagje van de pulled chicken. Verdeel hier wat zuurkool en kaas over. Bak de pizza’s 5 tot 10 minuten in de oven op 220 graden, net zo lang tot de kaas een beetje gesmolten is.

Garneer de pizza’s met feta en eventueel wat peterselie.

Zoete aardappel pizza.png

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *