Recept: Havermout pepernoten

Een tijdje geleden vroeg Healthyfoodie Manon me of ik mijn healthy pleasure op haar blog wilde delen. Pfff, dat was nog een lastige vraag, want was is nu echt mijn healthy pleasure. Ik bak elke week wel een gezond baksel en eigenlijk iedere keer een anderen. Maar aangezien het weer pepernotentijd is, besloot ik healthy havermout pepernoten te maken. 

Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat de Sint morgen weer aankomt, dat lijkt me de perfecte gelegenheid om morgenvroeg een kommetje vol pepernoten te bakken. Je kunt natuurlijk gaan voor het traditionele recept, maar probeer deze havermout pepernoten eens. Ze zijn wat grover van structuur dan hun concurrenten van Bolletje, dat komt door het havermeel. Het zijn dus echte robuuste pepernoten. Perfect bij een kop chai thee en een mandarijntje. Ik heb er al zin in!

Havermoutpepernoten1.jpg


Havermout pepernoten

Ingrediënten (voor 16 grote pepernoten)
– 100 gram havermeel
– 50 gram agavesiroop
– 3 eetlepels kokosolie, gesmolten
– 2 eetlepels melk
– 2 theelepels koek en speculaas kruiden
– 1 theelepel kaneel
– ter garnering: agavesiroop en havervlokken

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng alle ingrediënten voor de pepernoten in een grote beslagkom en vorm er een deegbal van. Maak van het deeg 16 grote pepernoten (of maak wat kleinere, dan kun je er meer maken). Leg de pepernoten op de bakplaat.

Bestrijk de pepernoten met een dun laagje agavesiroop en strooi er wat havervlokken over. Bak de pepernoten 15 tot 20 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *