Review: De grote Lidl verspakketten test

Na de Appie, Jumbo en Plus kwam ik nu ook bij de Lidl verspakketten tegen. Doosjes gevuld met verschillende groenten en wat extra ingrediënten om een lekkere maaltijd mee te maken. Ik was wel benieuwd naar de pakketten en vond het tijd voor een review. Want zijn de maaltijden echt in 30 minuten te maken? Heb je er veel extra dingen voor nodig? Maar vooral, smaken ze ook? Ik zocht het voor jullie uit. 

Ik kocht meteen alle vier de pakketten: Tomatensoep, groentesoep, curry madras en kruidige couscous. Deze review is niet gesponsord trouwens, of ja, een beetje, want de Lidl sponsort mij dit jaar met gratis boodschappen omdat ik vorig jaar de Stampioenschappen van Carlo’s TV Café won. Maar goed, dat staat mij niet in de weg om jullie een eerlijke review te geven. Dus, laten we maar beginnen bij de soep.

Verspakketgroentesoep.jpg

Groentesoep
Het pakket voor groentesoep bevatte een kleine bloemkool, winterwortel, halve prei, ui, aardappel, wat boontjes en drie bouillonblokjes. Het enige wat je zelf toe moet voegen is water en eventueel wat vermicelli. De soep zat zo in de pan, gewoon een kwestie van wat groenten snijden en opzetten met wat bouillon. Ruim binnen de aangegeven 30 minuten had ik een grote pan soep op tafel staan. Volgens de verpakking is dit pakket voldoende voor 4 tot 6 personen. Ik gok dat ik hier zelf vier keer van kan eten. Qua smaak is de soep niet super spannend. Het is groentesoep zoals groentesoep hoort te smaken. Een berg groenten in bouillon, niet meer, niet minder. Wel heb ik één van de bouillonblokjes achter gehouden. Ik vond de bouillon met twee blokjes zout genoeg.

Verspakkettomatensoep.jpg

Tomatensoep
Naast groentesoep verkoopt de Lidl ook een pakket voor tomatensoep. In dit pakket zaten wat Roma tomaten, een ui, 3 teentjes knoflook, een blikje tomatenpuree, wat takjes tijm en een winterwortel. Het enige wat je zelf nog toe moet voegen is wat olie en water. Ook deze soep staat binnen no-time op het vuur. Even alles grof snijden, de groenten kort aanbakken en afblussen met water. Moeilijk is ook deze soep niet. Na het koken pureer je de soep met de staafmixer of blender, die moet je dus wel in huis hebben. Zelf maak ik vaak tomatensoep en mijn recept is eigenlijk vrijwel hetzelfde als dit recept. Alleen gebruik ik meestal maar een bouillonblokje, dus ook bij deze soep hield ik een blokje over. Net als de groentesoep is ook deze tomatensoep gewoon prima. Niks bijzonders, maar wel een lekker zelfgemaakt soepje dat volgens mij iedereen wel lekker vind.

Verspakketcurry.jpg

Curry madras
Ik ben gek op curry en maak het bijna wekelijks. Ik was dus ook wel heel benieuwd naar dit pakket. In het pakket zitten een paprika, pepertje, rode ui, limoen, kleine bloemkool, twee tomaten, een pakje kokosmelk en een zakje curry pasta. Zelf moet je hier nog rijst, olie en kipfilet aan toevoegen. Ik eet deze maand vegetarisch, dus ik verving de kipfilet door vegetarische wokreepjes (ook van de Lidl), maar achterop de verpakking stond ook een leuke suggestie. Je kunt de kip namelijk ook vervangen door kikkererwten, dat lijkt mij ook erg lekker. Na het snijden van alle groenten bak je deze kort aan in de olie. Vervolgens voeg je de currypasta en kokosmelk toe. Even alles laten pruttelen en klaar! Ook dit recept had ik weer binnen de aangegeven 30 minuten af. Wel miste ik wat saus, ik houd ervan als er veel saus in de curry zit zodat ik die lekker over mijn rijst kan gieten. Daarom voegde ik nog een scheut water aan het currymengsel toe. Tijd om te proeven… Ik vond de curry erg lekker. Niet te pittig, gelukkig, want daar kan ik niet zo goed tegen. De currypasta is lekker kruidig. Of het een echte authentieke Indiase curry is? Geen idee, maar ik vind hem lekker. En het is toch net even iets anders dan die standaard spaghetti bolognese of ovenschotel die je op een doordeweekse dag op tafel zet. Wat de portie betreft, volgens de verpakking is dit pakket voor drie tot vier personen. Ik heb er zelf drie keer van gegeten.

Verspakketcouscous.jpg

Kruidige couscous
Het laatste pakket was de kruidige couscous. Dit pakket was lekker compleet, er zaten groenten, couscous, gedroogd fruit en een kruidenpasta in. Het gerecht was ook dit keer vrij gemakkelijk te maken, wel vond ik het apart dat je de couscous apart moest wellen en later pas aan de groenten toe moest voegen. Ik zou denken dat dat ook wel in één keer kan. Gewoon de groeten kort bakken, de couscous en kruidenpasta toevoegen, een flinke scheut water en wachten maar. Volgens mij heb je dan hetzelfde resultaat, maar goed, ik besloot maar even braaf het recept te volgen. Ook dit gerecht vond ik lekker, maar ik vind de verhouding groenten-couscous een beetje uit balans. Er zitten echt veel groenten in het pakket, maar ook erg veel couscous. Iets te veel als je het mij vraagt, hierdoor is de smaak ook een beetje vlak. Met wat meer kruidenpasta of wat minder couscous heeft dit gerecht meer smaak denk ik. Mijn tip is dus om niet alle couscous in het gerecht te doen. Dat is overigens ook helemaal niet nodig, want de pan die ik nu maakte was echt wel voor zes personen, dus met wat minder couscous eet je er gemakkelijk met z’n vieren van.

De prijzen
De verspakketten voor soep kostten 3 euro, die voor de couscous en curry 4 euro per stuk. Vooral de laatste twee vond ik niet duur. Je kunt er echt een volledige maaltijd van maken voor meerdere personen. De pakketten voor soep vind ik redelijk prijzig als je kijkt wat er in het pakket zit. Ik denk dat je goedkoper uit bent als je zelf een kilootje tomaten en wat bouillonblokjes koopt.

Aanrader?
De soepen zou ik niet zo snel aanraden. Ze smaken prima, maar ik denk dat je net zo goed zelf een zak soepgroenten of wat tomaten kunt kopen. De curry daarentegen vind ik wel echt een aanrader. Zelf maak ik vaak curry en daar heb je best veel ingrediënten voor nodig. Zo’n pakketje is dan wel heel handig en deze curry madras smaakte ook  goed. Van de couscous was ik iets minder fan, vooral omdat er zoveel couscous in zat in verhouding tot de groenten en kruidenpasta. Misschien de volgende keer gewoon wat minder couscous toevoegen? Maar ik denk dat ik het in het vervolg gewoon bij mijn eigen couscous creaties houd met de restjes uit mijn koelkast.

Heb jij de verspakketten van de Lidl al eens geprobeerd? Wat is jouw favoriet? Mocht je nog andere producten kennen die leuk zijn voor een review, let me know en wie weet onderwerp ik die volgende maand aan een kritische test…

UPDATE

Een week nadat ik deze review postte liep ik de Lidl binnen en zag ik dat ze nieuwe verspakketten verkopen: pompoensoep, erwtensoep en lasagne! Die moeten natuurlijk ook even onderworpen worden aan een kritische test.

Verspakket pompoensoep 2.jpg

Pompoensoep
Ik maak best vaak pompoensoep, maar toen ik de ingrediënten in dit verspakket zag was ik toch wel erg benieuwd. Naast pompoen, bouillon en ui zaten er namelijk ook appel, sinaasappel, wortel en gember in dit pakket. Dat beloofde dus een apart pompoensoepje te worden. Het enige wat je zelf nog toe hoeft te voegen is wat olie, water en cayennepeper, al liet ik dat laatste achterwege. De soep is vrij eenvoudig te maken, op het snijden van de pompoen na. Want wie wel vaker pompoen eet weet dat het snijden van zo’n ding nog een hele klus is. Maar goed, als alle ingrediënten eenmaal in de pan zitten, hoeft jij alleen nog te wachten tot alles gaar gekookt is om vervolgens alles te pureren met de staafmixer. Ik vond deze soep echt erg lekker! Hij had echt een verrassende smaak, je proefde het frisse van de appel en sinaasappel en het scherpe van de gember. Gecombineerde met de zoete pompoen maakt dat een heerlijk soepje. Kortom, echt een aanrader! Deze ga ik nog vaker kopen.

12 gedachten over “Review: De grote Lidl verspakketten test

 • oktober 17, 2017 om 8:37 pm
  Permalink

  Ik vond de couscous best wel goed! Ik maak het vaak met maaltijdpakketten van de jumbo maar dit was een klasse apart. Goede smaak en echt heerlijk weg te eten. Wij zijn fan.

  Beantwoorden
 • november 16, 2017 om 10:23 pm
  Permalink

  Leuk dit te lezen want zowaar vandaag de curry gemaakt! Heerlijk, met het pepertje erin. Heb ook de couscous in huis gehaald, daar gaat in ieder geval wat extra feta en wat minder couscous doorheen. Ik vind de verspaketten een prima oplossing voor de wat-zullen-we-NU-weer-eens-eten dagen 🙂

  Beantwoorden
 • januari 2, 2018 om 9:17 am
  Permalink

  Super leuk om te lezen. En handig..nu weet ik hoe het smaakt en of het onderdaad binnen de tijd te maken is. Leuk!

  Beantwoorden
 • januari 28, 2018 om 5:24 pm
  Permalink

  Heeft iemand de lasagne al geprobeerd. Hier is hij helemaal mislukt, erg waterig.

  Beantwoorden
  • januari 28, 2018 om 5:25 pm
   Permalink

   Ik heb hem zelf nog niet geprobeerd, maar ik zal hem snel eens testen. Ik laat je weten hoe het bij mij uitpakt!

   Beantwoorden
  • februari 6, 2018 om 10:44 am
   Permalink

   Ik heb de lasagne nu 2x gemaakt en 2x keer was het écht heerlijk. Prima versbox om een te proberen. Simpel te maken.

   Beantwoorden
 • januari 28, 2018 om 5:25 pm
  Permalink

  Lasagne al geprobeerd? Hier helemaal waterig en weg kunnen gooien.

  Beantwoorden
 • oktober 9, 2018 om 3:56 pm
  Permalink

  Wij hadden vandaag de pastinaaksoep. Smaakt erg lekker, en ik zou het anders nooit gemaakt hebben (alleen daarom al gekocht). Ook hierin zit, net als bij de pompoensoep, appel en gember. Heerlijke smaak!

  Beantwoorden
 • november 16, 2018 om 3:30 pm
  Permalink

  Alle pakketten die ik gekocht heb zijn goed van smaak en voldoende voor 3 personen.
  Echter de gratis pakketten blijkt uit een beperkt aantal te bestaan, waarvoor ik verschillende antwoorden heb gekregen waarom dat zo is.
  Het is jammer dat niet nu juist de keuze wat royaler is, je zou iets anders dan anders kunnen proberen.
  Mensen met beperkte tijd kunnen nu sneller vers maken simpel en alles in het pakket.
  De moussaka is ook wat waterig zelfs na het verwijderen van de pitjes, de smaak was prima.
  Met enige ervaring pas je simpel wat aan toch? de pakketten zijn in verhouding goedkoper dan los dat scheelt afval en derving, prima vinding.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *