Recept: Chai spiced almonds

Sinds kort heb ik een nieuwe favoriete werkplek/studiespot/koffiezaak in Tilburg: WAAR. WAAR is een duurzame, biologische, ecologische winkel met de leukste eerlijke cadeautjes en de lekkerste theetjes. Ook kun je er ‘verpakkingsvrij’ winkelen. Aan de muur hangen allemaal dispensers waar je noten, granen, muesli of gedroogd fruit uit kunt halen. Je kunt zelf kiezen hoeveel je koopt en rekent gewoon per gram af. Een van die dispensers is gevuld met kaneelamandelen. Jummie!! Toen ik laatst weer met een theetje en wat van die amandelen achter mijn laptop zat dacht ik ‘dat kan ik ook’! In plaats van kaneelamandelen maakte ik mijn eigen chai spiced amandelen. Super easy en super lekker!

De kaneelamandelen van waar zijn omgeven met een laagje kaneelsuiker. Zelf vind ik chai nóg lekkerder dan kaneel, dus ik besloot mijn amandelen daarmee te coaten. Ik gebruikte daarvoor mijn eigen chai spice mix. Je kunt natuurlijk ook een mix uit de winkel gebruiken, maar het voordeel van zo’n homemade mix is dat je hem precies aan je eigen smaak kunt aanpassen.

chai-havermoutje

Naast een lepeltje chai spice gebruikte ik wat ahornsiroop en een eiwit om de amandelen lekker knapperig te maken. Mocht je een vegan versie van deze amandelen willen maken, dan kun je het eiwit achterwege laten en wat extra ahornsiroop toevoegen.

chai spiced almonds 1.jpg

Oh, en ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje voor een vriedin, of een lekkere reep Tony’s voor jezelf, breng dat even een bezoekje aan WAAR. Ze zitten naast Tilburg ook nog in veel andere Nederlandse steden.


Chai spiced almonds

Ingrediënten (voor 100 gram amandelen)
– 100 gram ongeroosterde, ongezouten amandelen
– 1 1/2  theelepel chai spices (uit de winkel of zelfgemaakt (recept, zie foto))
– 1 eetlepel ahornsiroop
– 1 eetlepel eiwit

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een kom de chai spices met de ahornsiroop en het eiwit. Voeg hier de noten aan toe en roer alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat de amandelen helemaal bedekt zijn met een laagje siroop.

Verdeel de amandelen over de bakplaat en zet deze in de oven. Rooster de amandelen 10 minuten in de oven. Schep ze na 5 minuten even om zodat alle kanten goed roosteren.

Laat de amandelen buiten de oven afkoelen zodat het siroop laagje lekker knapperig wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *