Recept: Baked zucchini oats uit de airfryer

Sinds ik een airfryer heb, beland er geen pan meer op mijn fornuis. Oke, dat is overdreven, maar ik maak echt heel veel in die mini-oven. Wat aardappelpartjes, groente en een vleesvervanger in de bak, timer aan, eventjes geduld en PING, aan tafel! Maar je kunt dus ook ontbijtjes in de airfryer maken. Wat dacht je van deze baked zucchini oats?

20393812_250133702160045_6732146668503826432_n

Laatst poste ik deze foto op Instagram. Ik kreeg zoveel reacties van jullie met de vraag hoe ik die airfryer oats maakte, dat ik besloot mijn boekje er maar eens bij te pakken en het receptje op te schrijven. Normaal gesproken gooi ik namelijk gewoon op gevoel wat ingrediënten door elkaar in de hoop dat het iets wordt.

Naast havermout zit er ook courgette in deze baked oats. Als jullie me al langer volgen weten jullie dat ik graag wat courgette in mijn havermoutje doe. Extra veggies in de ochtend en je proeft het nauwelijks. Klik hier voor een ander courgette havermoutje. Als topping koos ik voor wat diepvriesframbozen, maar je kunt eigenlijk allerlei soorten fruit gebruiken zoals aardbeien, appel, banaan, blauwe bessen of peer.


Baked zucchini oats uit de airfryer

Ingrediënten (voor 1 portie)
– 40 gram havermout
– 100 gram geraspte courgette (ongeveer 1/3 courgette)
– 1 eiwit
– een scheutje melk
– 1 theelepel cacaopoeder
– een handje (diepvries) frambozen

Bereiding:
Meng de havermout, geraspte courgette, het eiwit en de theelepel cacaopoeder goed door elkaar. Voeg een scheutje melk toe om het mengsel iets dunner te maken.

Doe het havermoutmengsel in een ovenvast schaaltje en garneer het havermoutje met wat (diepvries) frambozen.

Zet het schaaltje in de airfryer en bak de havermout 10 tot 15 minuten op 180 graden. Wanneer de bovenkant krokant geworden is, zijn de baked oats klaar. Top het havermoutje eventueel met wat extra frambozen en wat takjes munt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *