Recept: Spaghetti met tonijn pastasaus

Hoe maak jij je pastasaus altijd? Eerlijk! Koop jij zo’n pot Bertolli of gebruik je een pakje Maggie? Zonde, want schijnbaar zit er veel zout en suiker in de potten, maar ook zonde omdat je zo gemakkelijk je eigen heerlijke pastasaus maakt, die ook nog eens een stuk goedkoper is. Bij deze deel ik mijn recept voor pastasaus met tonijn. 

Als basis heb je voor zo’n pastasaus niet veel nodig: ui, knoflook, tomatenpuree en wat kruiden. Echt waar, that’s it! Meer zit er niet in mijn basissaus. Deze keer voegde ik er nog een blikje tonijn aan toe voor een lekkere tonijn pasta, maar je zou ook kunnen kiezen voor wat rundergehakt om er een pasta bolognese van te maken. Oh ja, en vergeet ook de veggies niet. Ik voeg vaak een zak roerbakgroenten toe. Ik zei toch dat het gemakkelijk was!

tonijn pasta 1.jpg

Het recept hieronder is voor 2 personen, maar wat ik vaak doe is een dubbele portie maken en de saus in porties invriezen. Handig voor als je een keertje laat thuiskomt en geen zin meer hebt om te koken. En weet je, stiekem vind ik de pastasaus nóg lekkerder wanneer hij opgewarmd is, dan wanneer hij net gemaakt is.


Spaghetti met tonijn pastasaus

Ingrediënten (voor 2 porties):
– 1 blikje tonijn (ik gebruikte Princes tonijnstukken)
– 1 groot blikje tomatenpuree van 140 gram of twee kleine blikjes
– 2 sjalotten of kleine uitjes
– 1 grote teen knoflook
– 1 theelepel gedroogde Italiaanse of Provencaalse kruiden
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 zak roerbakgroenten zoals Italiaanse roerbakmix of champignon roerbakmix
– 150 gram (volkoren) spaghetti
– ter garnering (optioneel): blaadjes tijm, oregano en/of basilicum

Bereiding:
1. Snipper de sjalotten en pers de knoflookteen of snijd deze erg fijn.
2. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg na enkele minuten de knoflook toe en bak deze 2 á 3 minuten mee.
3. Voeg de gedroogde kruiden en de tomatenpuree toe en bak deze zo’n 3 minuten mee. Doordat je de tomatenpuree even mee verhit wordt deze minder zuur van smaak.
4. Vul nu het blikje tomatenpuree met warm water en voeg deze toe aan de puree. Meng deze goed met de tomatenpuree zodat er een sausje ontstaat.
(Na deze stap heb je een goede basis voor pastasaus. Nu kun je andere dingen toe gaan voegen om hem lekker te maken.)
5. Giet de olie van de tonijn af en voeg deze samen met de groenten toe aan de tomatensaus. Gaar de groenten onder af en toe doorroeren in de saus. Kook ondertussen ook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Verdeel de spaghetti over twee borden (of kommen, dat vind ik veel fijner eten!) en schep hier de pastasaus op. Garneer de borden eventueel met wat verse kruiden zoals tijm, oregano of basilicum.

Eén gedachte over “Recept: Spaghetti met tonijn pastasaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *