Koken volgens het boekje: Jamie Oliver’s Zalige vistaco’s

Ik weet niet meer precies waar mijn liefde voor koken (en eten!) is ontstaan, maar het was ergens drie jaar geleden en volgens mij heeft The Naked Chef, oftewel Jamie Oliver, daar een rol in gespeeld. Jamie laat zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn, dat het geen uren hoeft te kosten om een lekkere, gezonde maaltijd op tafel te zetten, maar Jamie liet mij vooral zien dat je soms best met je handen in je eten mag zitten en je bord mag aflikken. I like! Als trouwe fan vind ik het dus ook best wel triest dat ik nog geen van Jamie’s boeken in mijn kast heb staan, maar thanks to mijn oma en de Postcode Loterij heb ik nu wel een klein boekje van Jamie: ‘Jamie Oliver, mijn favoriete gezonde recepten’. En vandaag kook is volgens dit boekje. De Zalige vistaco’s staan op het menu.

Het boek
Dit kleine boekje bevat 26 recepten voor onder andere ontbijt, lunch, diner en dessert. Op het eerste oog denk ik dat de recepten allemaal prima maakbaar zijn. Je hebt er geen exotische ingrediënten voor nodig en ook zonder uitmuntende kitchen skills moet je met deze recepten volgens mij een heel eind komen. Wel valt het meteen op dat dit niet Jamie’s bekende 15 of 30 minute meals zijn. Vooral de dinerrecepten kosten wat tijd. Gemiddeld zo’n uurtje, maar dan heb je wel een heerlijke smokey vegachili (met pindakaas en cacaopoeder!! die komt dus ook nog op mijn lijstje!) of een gezonde visschotel. Verder zijn de recepten duidelijk uitgeschreven en zijn de foto’s weer prachtig. De styling van Jamies boeken vind ik altijd zo mooi.

Op de to-make-list
Benieuwd naar de recepten uit dit boek die ik zeker een keer wil gaan maken? Dit staat er op mijn to-make-list:

Chocoladehavermoutpap
Te beginnen bij het ontbijt. Een van de ontbijtjes is een chocoladehavermoutpap. Het leuke aan dit recept is dat je een grote pot havermoutmengesel maakt. Dit mengsel bevat naast havermout onder andere ook dadels en hazelnoten. Het droge mengsel kun je enkele weken bewaren. Elke ochtend schep je wat uit de pot en dit verwerk je tot havermoutpap. Een super goed alternatief voor alle porridge producten die je tegenwoordig kunt kopen. Echte porridge maak je met Jamie dus gewoon zelf!

Supersalade voor na het sporten
Een heerlijke salade van quinoa met een berg groente. Lekker, simpel en vol eiwitten en veggies. Daar houd ik van!

Smoky vegachili
Van chili ben ik sowieso fan. Het is echt mijn go-to maaltijd als ik snel iets op tafel wil krijgen. Ik trek altijd een blik tomaten en wat blikken bonen en mais open, maar Jamie maakt er wel een next level chili van. In de ingrediëntenlijst zag ik onder andere pindakaas en cacao staan! Ja, dan begrijp je wel waarom dit recept op mijn to-make-list moest toch?

Jamies zalige vistaco's 1.jpg

Zalige vistaco’s
Na het bladeren door het boek en het kwijlen bij alle mooie foto’s moest ik toch een keuze maken voor het recept dat ik ging uitproberen. Natuurlijk viel ik gewoon weer voor het recept met de mooiste foto… Dat werden de ‘zalige vistaco’s met salsa van kiwi, limoen en peper’. Oke, die kiwi speelde ook een rol, ik was heel benieuwd hoe dat zou smaken in een taco.

Het recept is voor 2 personen en volgens Jamie doe je er 35 minuten over om de taco’s op tafel te toveren. En dat is inclusief het maken van de homemade taco’s! Je gelooft het misschien niet, maar binnen een half uur was mijn gerecht inderdaad klaar. Het maken van de taco’s lijkt misschien een hele klus, maar je hebt er eigenlijk alleen meel en water voor nodig. Klinkt allemaal veel moeilijker dan het is dus. Ook de andere stappen waren eenvoudig. Vooral een kwestie van snijden en kort bakken. In een handomdraai stond er dus een bord met taco’s voor me, tijd voor een taste test!

Jamies zalige vistaco's 2.jpg

– Tromroffel – Ik vond de taco’s erg lekker! De vulling was niet mega spannend of vernieuwend, maar die kiwisalsa maakte er echt een heerlijk gerecht van. Redelijk pittig voor mij als echte Hollander, maar in combinatie met het zoete van de kiwi was het een lekkere aanvulling op de taco’s. Zeker voor herhaling vatbaar, lijkt me leuk om dit gerecht een keer in een vegetarisch jasje te stoppen.

Ook maken?
Mocht je deze vistaco’s ook willen maken, maar ben je geen lid van de Postcode Loterij (en je oma ook niet)? Dan kun je het recept voor deze taco’s ook terugvinden in het boek Jamie’s Superfood of via deze link op Culy.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *