Recept: No-bake kokos kiwi kwarktaartje

Of je deze zomer nu op vakantie gaat naar een of andere tropische bestemming of niet, met dit kokos kiwi kwarktaartje als ontbijt, lijkt het elke ochtend alsof je met je voetjes in het zand uitkijkt over een helder blauwe zee. Oke, misschien heb je daar naast dit taartje ook wel een berg fantasie voor nodig, maar he, probeer het gewoon een keer. Geen oven in huis is in ieder geval geen excuus, want dit is een no-bake taartje. Geen oven, geen gedoe, kortom, kom maar op met die vakantie-vibes!

Had ik al verteld dat dit kiwi kwarktaartje niet alleen super lekker en zomers, maar ook nog eens gezond is? Een bodem van muesli met dadels, een vulling van kwark met kokos en een topping van mango en kiwi. Een prima begin van je dag dus. Wist je dat een kiwi zelfs zo gezond is, dat 1 gele kiwi voorziet in meer dan de aanbevolen dagelijkse behoefte aan vitamine C? 1 kiwi bevat namelijk 161,3 mg vitamine C, terwijl de aanbevolen hoeveelheid maar 75 mg is.

kokos kiwi kwarktaartje 3.jpg

De kwarklaag maakte ik met magere naturel kwark waar ik een lepel kokosrasp door roerde. Om de kwark stevig te maken voegde ik wat gelatine toe. Het kwarktaartje is dus niet vegan, maaaar, met een paar simpele stappen maak je van dit taartje een compleet plantaardig ontbijtje. Vervang de kwark dan door Alpro kokos yoghurt en gebruik agar agar om deze op te stijven. Gebruik dan 1 a 2 gram agar agar en meng deze met een bodempje water. Kook dit mengsel enkele minuutjes in een pannetje en voeg dan de Alpro yoghurt toe. Roer dit goed door elkaar en verwarm het geheel nog enkele minuten zodat de agar agar bindt.


No bake kokos kiwi kwarktaartje

Ingrediënten (voor 1 klein taartje van 12 cm)
Voor de bodem:
– 3 zachte dadels
– 1 eetlepel havermout
– 2 eetlepels muesli (of havermout)

Voor de kwarklaag:
– 250 gram magere kwark
– 1 volle eetlepel kokosrasp
– 2,5 blaadjes gelatine

Voor de topping:
– 
30 gram mango blokjes (vers of uit de diepvries)
– 1 Zespri sungold kiwi
– 1 eetlepel kokosflakes of -rasp
– de blaadjes van 1 takje munt

Extra: Een blender of keukenmachine, een springvorm van ongeveer 12 cm en bakpapier

Bereiding
De avond van tevoren:
1. Pureer de dadels in de blender of keukenmachine samen met 1 eetlepel havermout tot een plakkerige massa.
2. Doe dit in een kommetje en voeg de muesli toe. Roer dit door tot een plakkerig kruimeldeeg.
3. Bekleed de springvorm met bakpapier en doe de deegkruimels in de vorm. Duw ze met je vingers stevig aan tot je een bodempje hebt.
4. Week de gelatineblaadjes in een bakje koud water. Meng ondertussen de kokosrasp door de kwark.
5. Verhit 3 eetlepels water in een pannetje. Knijp de geweekte gelatine goed uit en doe deze in het pannetje. Roer tot de gelatine is opgelost en je een vloeibaar geheel hebt.
6. Giet de gelatine bij de kwark en roer meteen stevig door om klontjes te voorkomen. Giet het kwarkmengsel vervolgens in de springvorm.
7. Dek het kwarktaartje af en laat het een nachtje in de koelkast opstijven.

De volgende ochtend:
1. Snijd de mango en kiwi in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter en snijd de muntblaadjes in dunne reepjes.
2. Meng dit allemaal door elkaar en voeg 1 eetlepel kokosflakes toe.
3. Haal je kwarktaartje uit de koelkast en verwijder voorzichtig de springvorm. Plaats het taartje op een bord en leg de kiwi topping er bovenop. Garneer je taartje eventueel nog met wat extra blaadjes munt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *