Recept: Venkel-lavendel ijsthee

Volgens mij heeft elk insta-waardig, hipstercafé tegenwoordig een eigen homemade ijsthee op de kaart staan. Ik vond het tijd om maar eens mee te gaan in die trend en ook eens een eigen homemade ijsthee te maken. Dat werd deze venkel-lavendel ijsthee. Heerlijk verfrissend en lekker zoet door de honing van The Honey Spoon. 

The Honey Spoon is een plastic lepeltje waarin honing zit. Zo hoeft je niet te klooien met bakjes en potjes, maar kun je je gasten gewoon een lepeltje honing bij de thee geven. Ook kun je een Honey Spoon in je tas doen zodat je altijd honing bij hebt voor je AH to go theetje of je bakje kwark in de trein. De honing in de Honey Spoons vind ik trouwens erg lekker. Honing kan verschillende smaken hebben, maar deze heeft iets karamelachtigs, en als ik ergens van houdt…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voordat je nu naar de Intratuin fietst en een lavendelplant kaalplukt, voor deze ijsthee gebruikte ik gedroogde lavendel die speciaal geschikt is om mee te koken. Ik kocht deze bij de Dille & Kamille, maar hij is ook te koop bij de Marqt of speciaalzaken. Naast de lavendel gebruikte ik groene venkelthee van de Albert Heijn.


Venkel-lavendel ijsthee

Ingerdiënten (voor 1 liter ijsthee):
– 1 zakje groente venkelthee (Albert Heijn)
– 1 theelepel gedroogde lavendel
– 2 Honey Spoons
– 6 ijsblokjes
– ter garnering (niet om te eten!): 4 takjes lavendel

Bereiding:
1. Kook 1 liter water en doe hier het theezakje en de lavendel in.
2. Laat de thee net zolang staan tot deze helemaal is afgekoeld en de smaken goed in het water getrokken zijn.
3. Giet de thee door een zeef en vang hem op in een kan.
4. Schenk de thee in de glazen en doe hier de ijsblokjes in. Garneer de thee met de takjes lavendel. Serveer de ijsthee met de Honey Spoons*.

*Als de honing in de Honey Spoons hard geworden is, kun je de lepeltjes even in een bakje met warm water leggen. De honing wordt daardoor weer vloeibaar waardoor je hem goed door je ijsthee kunt roeren.

Eén gedachte over “Recept: Venkel-lavendel ijsthee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *