Recept: Avocado banaan ijsjes

Ken je dat, de avocado’s zijn in de aanbieding dus je besluit even groot in te slaan. Je zoekt een paar harde exemplaren uit, want die kunnen nog wel even liggen. Een weekje later open je je kastje en wat ligt daar, juist die avocado’s had je ook nog. Nu zijn ze dus rijp, alle vier! Dan heb je twee opties: je nodigt al je vrienden uit voor een Mexicaanse fiësta met bergen guacamole OF je maakt deze heerlijke, healthy ijsjes. 

Laatst poste ik een foto van deze ijsjes in mijn Instastories en ik kreeg veel vragen hoe ik ze maak. Nou, weet je, dat is eigenlijk zo gemakkelijk dat het bijna zonde is er een receptje aan te wijden. Maar aan de andere kant zijn ze zo lekker dat ik het toch even voor jullie opschreef. You’re welcome!

avocado banaan ijsjes 1.jpg

Mocht je nu niet zo’n chocolade fan zijn (wat ik me niet kan voorstellen) dan kun je ook een frissere variant van deze ijsjes maken met avocado, kokosyoghurt en wat limoensap. Maar ik stel voor dat je gewoon mijn recept hieronder volgt en deze heerlijke choco variant maakt, want die wil je niet missen!


Avocado banaan ijsjes

Ingrediënten (voor 4 ijsjes):
– 1 rijpe avocado
– 1 rijpe banaan
– 1 volle theelepel cacaopoeder (of meer als je van extra chocolaty houdt)
– 1 theelepel ahorn- of agavesiroop

Voor de chocoladesaus topping*
– 1 eetlepel kokosolie
– 1 theelepel ahorn- of agavesiroop
– 1 volle theelepel cacaopoeder

*In plaats van deze homemade chocoladesaus kun je ook wat blokjes chocolade smelten en deze over de ijsjes verdelen.

Extra: ijsvormpjes (met stokjes of gebruik losse ijslollystokjes)

Bereiding:
1. Pureer de avocado en de banaan met een staafmixer tot een gladde puree. Heb je geen staafmixer? Dan kun je de avocado en banaan ook met een vork tot een puree prakken.
2. Meng de siroop en het cacaopoeder door het avocadomengsel. Proef even of je het lekker vindt zo en voeg eventueel wat extra siroop of cacao toe.
3. Schep het mengsel in 4 ijsvormpjes en steek de stokjes erin. Zet de ijsjes in de vriezer en heb geduld.
4. Als de ijsjes helemaal bevroren zijn kun je de chocoladesaus maken. Smelt hiervoor de kokosolie in de magnetron en meng de siroop en het cacaopoeder erdoor.
5. Haal de ijsjes uit de vorm. Als de ijsjes vastzitten helpt het om de vorm onder warm stromend water te houden. Leg de ijsjes op een bord en verdeel er wat homemade chocoladesaus overheen. Je kunt de ijsjes meteen opeten of in een bakje in de vriezer leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *