Let’s get personal: Mijn ontbijtroutines

Goooodmorning! Het ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag. Hoe mijn dag er ook uit ziet, ik maak er altijd tijd voor. Of ik nu om zeven uur in de gym sta of om half acht in de trein naar Den Bosch zit, dat ontbijt moet en zal ik eten. En to be honest, mijn ontbijtje ziet er echt niet elke dag zo uit als mijn Instagramplaatjes, maar lekker, dat is het altijd dankzij mijn hero ingredient: Havermout! Kijk je mee met mijn 3 ontbijtroutines?

Brekkie to-go

ontbijtroutine to go.jpg

Ik woon in Tilburg en studeer in Den Bosch. Vaak moet ik om half negen op school zijn. Dat betekent rond half acht thuis vertrekken. Tijd om uitgebreid te ontbijten heb ik dan niet. Op die dagen zijn overnight oats mijn redding. De avond van tevoren zet ik een potje in de koelkast met 40 gram Quaker havermout, 150 milliliter melk en wat fruit. Daarvoor kies ik altijd het fruit uit het seizoen, nu is dat dus heerlijk rood fruit. Terwijl ik mijn schoonheidsslaapje doe verandert dat prutje in een heerlijk ontbijtje. ’s Ochtends doe ik mijn brekkie to-go in mijn tas en wandel in naar het station (mijn Fitbit is altijd erg blij met die wandelingetjes). In de trein is hét moment dan aangebroken, eindelijk ontbijt. Ik eet mijn treinontbijtje altijd onder het genot van de nieuwste Metro. Niet dat dat nu echt een kwaliteitskrant is met de grootste nieuwswaarde, maar voor de vroege ochtend mag ik niet klagen. Ik blader altijd snel door naar het receptje op de voorlaatste pagina om even wat inspiratie op te doen. Daarna doe ik een poging om de sudoku of het kruiswoordraadsel op te lossen. Ik moet toegeven, dat het dit keer gelukt is, is een uitzondering, want meestal kom ik er met mijn ruimtelijk inzicht niet uit en wordt die sudoku een grote krastekening. Een kwartiertje later stap ik dan met een volle buik en frisse energie de trein uit, helemaal klaar voor een lange schooldag.

Sporty spice

Ontbijtroutine sport.jpg

Wie mij op Instagram volgt weet dat ik het liefste ’s ochtends vroeg sport. Om zeven uur gaat mijn sportschool open en het liefste ben ik er dan ook. Ik vind dat heerlijk. Een sportschool helemaal voor jezelf (want wie is er nu zo gek om zich zo uit te sloven op de vroege ochtend) en de rest van de dag een gevoel alsof je de hele wereld aan kunt. Sporten op een lege maag dat kan ik niet. Ik heb het geprobeerd, maar na een kwartiertje warming up daalde mijn energie dan al tot niveau ‘waar is mijn bed’. Daarom eet ik nu altijd voor ik ga sporten een klein ontbijtje. Ik zet mijn wekker om half zeven en het eerste wat ik dan doe ik de waterkoker aanzetten om wat oploskoffie te maken. Zal ik een geheimpje vertellen… ik lust die koffie helemaal niet, ik drink alleen cappuccino. Maar een workout om zeven uur zónder koffie, dat is voor mij geen optie. Dus niet zeuren en hop een bekertje koffie naar binnen. Daarna maak ik mijn havermoutje. Omdat de sportschool om zeven uur open gaat heb ik niet alle tijd van de wereld. Daarom gebruik ik op mijn sporty spice dagen de instant oats van Quaker. Die zijn al geportioneerd en je hoeft er alleen wat melk bij te doen. Ik doe er ook altijd nog een lepeltje cacaopoeder bij en dan kan mijn ‘pre-workout’ een paar minuutjes in de magnetron. Ondertussen snijd ik een halve banaan in plakjes en die leg ik vervolgens op de havermout. En omdat ik het altijd een hele prestatie vind dat ik zo vroeg mijn bed uit kom om te sporten beloon ik mezelf met wat chocolade hagelslag of vlokken over mijn havermoutje. Terwijl ik geniet van mijn ontbijt en me mentaal voorbereid op de sportsessie die komen gaat kijk ik altijd een of twee vlogs op YouTube. Even wat hersenloos vermaak op de vroege ochtend. Mijn lijst met YouTubers die ik volg is vrij lang, maar een paar van mijn favorieten zijn: Annemerel.com, Laura Brijde, Optima Vita, Lisagoesvegan, Jamie Olivers Foodtube, Sortedfood, Deargoodmorning en Foodie-ness. Na mijn koffie, havermoutje en dagelijkse portie YouTube ben ik klaar om mezelf in het zweet te werken.

Lazy sunday

ontbijtroutine lazy sunday.jpg

Na al die snelle ontbijtjes is het op zondag tijd om rustig aan te doen en lekker uit te pakken met mijn ontbijt. En het mag dan wel zondag zijn, ik eet gewoon havermout #bestbrekkieever. Wel doe ik op zondag altijd net iets meer mijn best om mijn bordje pap er stralend uit te laten zien. Ik garneer mijn bakje met lekker veel vers fruit, noten, kokosflakes, chocolade en de rest van mijn voorraadkast. Tja, je moet iets voor de foto he! Op zondagochtend verandert mijn kamer dan ook vaak in een mini fotostudio zodat ik mijn sunday brekkie zo mooi mogelijk op de foto kan zetten en met jullie kan delen. Tegen de tijd dat ik eindelijk tevreden ben met de foto is dat havermoutje al lang weer koud dus voordat ik met mijn knorrende maag aanval gooi ik hem nog even in de magnetron en roer ik alles lekker door elkaar. Bye bye perfect plaatje. Als ik dan na een half uur (want zoveel tijd kost heel dat perfecte Instaplaatje me gemiddeld) eindelijk kan gaan ontbijten neem ik er altijd even mijn agenda bij. Ik neem dan alvast door hoe de komende week eruit ziet en ik maak wat lijstjes. Ja, ik ben een echte control freak. Boodschappenlijstjes, to-do lijstjes, mealplanners, receptjes, je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb er een lijstje voor in mijn agenda. Beter al die lijstjes en chaos in mijn agenda dan in mijn hoofd denk ik altijd maar.

Zo, dat waren mijn 3 ontbijtroutines. Ik ben heel benieuwd hoe jouw ochtend eruit ziet! Ga jij ook voor een heerlijk havermoutje of blijf je trouw aan de klassieke boterham met pindakaas?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *