Recept: Fruit ’n veggie pizza

Finally! Ik heb eindelijk de nieuwe pizzabodem van Magioni getest! Zoals jullie vast wel weten is pizza mijn ultieme guilty pleasure. Gelukkig maakt Magioni mijn pizzamomenten een stuk minder guilty. De bodems van Magioni bevatten namelijk groente! Naast de bloemkoolpizzabodem kun je nu ook bij de Appie terecht voor de nieuwe special: een courgettepizzabodem! Die bodem belegde ik met de Happy Goat geitenkaas-verse kruiden spread, courgette, nectarine en blauwe bessen. Een echte healthy pleasure voor mijn favoriete vrijdagavondmomentje: pizza and pyjama’s!

Het klinkt misschien raar om fruit op een pizza te doen, maar de combinatie van geitenkaas en fruit pakt vaak goed uit. Daarom besloot ik de combi maar eens op een pizza te doen. Als basis gebruikte ik de geitenkaasspread van Happy Goat. Deze is te koop in verschillende varianten, maar ik koos de variant met verse groene kruiden. Een soort van pesto en geitenkaas in een potje. Heerlijk! Daarnaast belegde ik de pizza met wat courgettelinten, nectarine en blauwe bessen.

happy pizza 1.jpg


Fruit ’n veggie pizza

Ingrediënten (voor 2 pizza’s):
– 2 Magioni courgette pizzabodems
– 1 potje Happy Goat geitenkaasspread met verse groene kruiden
– 1 courgette
– 1 nectarine
– 50 gram blauwe bessen
– 1 theelepel gedroogde tijm
– ter garnering (optioneel): verse tijm en oregano

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Besmeer de pizzabodems met de geitenkaasspread.
3. Schaaf met een mandoline of kaasschaaf de courgette in dunne plakken en verdeel deze over de pizzabodems.
4. Snijd de nectarine in plakken en leg deze ook op de pizza.
5. Verdeel de blauwe bessen over de pizza’s en strooi er tot slot wat gedroogde tijm over.
6. Bak de pizza’s 10 minuten op 220 graden. Garneer de pizza’s eventueel met wat verse tijm of oregano.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *