Recept: Pasta pesto met broccoli en peultjes

Pasta pesto is één van die recepten die iedere student in zijn repertoire heeft. Niet gek, want het is goedkoop, gemakkelijk én lekker. Volgens mij pleurt de gemiddelde student een potje pesto door zijn spaghetti, roert het door elkaar en ploft op de bank. Dat vind ik toch net iets te minimaal, dus ik maakte een Miss Havermout variant van pasta pesto, met veel veggies natuurlijk!

Voor alle studenten, don’t worry, deze Miss Havermout versie van je simpele pasta pesto is nog steeds geen culinair hoogstandje waarvoor je uren in de keuken moet staan. Ik maakte een paar simpele aanpassingen om de klassieker wat gezonder, maar vooral nog lekkerder te maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt zijn deze vier extra ingrediënten:

Pasta pesto 1.jpg

Voor wat extra smaak gebruikte ik basilicum en ansjovis. En zeg nou niet ‘eehhhh ik lust geen vis’. Ansjovis is echt een smaakmaker. Door hem in wat olie te bakken valt het mini visje helemaal uiteen. Je zult dus echt geen stukjes vis in je pasta terugvinden, maar het geeft wel een heerlijke zoute, hartige smaak. En om deze pasta wat gezonder te maken voegde ik een stronk broccoli en wat peultjes toe. Oh ja, en gebruik volkoren spaghetti. Het is maar een kleine verandering ten opzichte van witte pasta en je krijgt in een keer veel meer vezels binnen.


Pasta pesto met broccoli en peultjes

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 150 gram volkoren spaghetti
– 1 flinke eetlepel pesto
– 3 ansjovis filets
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 stronk broccoli
– 150 gram peultjes
– de blaadjes van 2 takjes basilicum
– olie om in te bakken

Bereiding:
1. Snijdt de broccoli in roosjes. En blancheer deze samen met de peultjes in een pan met kokend water. Blancheren doe je door de groente kort te koken (enkele minuten is voldoende, de groenten moeten beetgaar blijven) en vervolgens af te spoelen onder koud stromend water. Dit voorkomt dat de groenten door garen.
2. Kook vervolgens de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn of gebruik hiervoor een knoflookpers. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin het uitje samen met de knoflook en ansjovis. Als je net als ik houd van de smaak van ansjovis kun je ook de olie uit het potje of blikje ansjovis gebruiken om je ui in te fruiten.
4. Voeg vervolgens de geblancheerde groenten en de pesto toe. Roerbak dit op hoog vuur tot het geheel goed warm is.
5. Verdeel de groenten over twee borden en leg hier de spaghetti op. Snijd de blaadjes basilicum fijn of scheur ze grof en strooi deze over de bordjes. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *