What I eat in a day #6: Sport- en studeerdagje, VEGA

Zoals jullie misschien al op Instagram hadden gezien, doe ik deze maand mee met de Vegaforimpact challenge van Youngimpact en @gigigisele. Dat betekent dus een maand lang geen vlees of vis eten. Nu at ik al weinig vlees, maar zo nu en dan at ik wel wat vlees op mijn brood of een stukje kip bij mijn avondeten. Om te laten zien wat ik als tijdelijke vegetariër allemaal eet heb ik afgelopen vrijdag een eetdagboekje bijgehouden. 

Vrijdag was een vrij normaal sport- en schooldagje. Mijn wekker ging om half zeven, zodat ik mezelf om zeven uur weer lekker in het zweet kon werken in de sportschool. Daarna stond er een dagje school op de planning. Ik had geen college’s, maar er waren genoeg deadlines te halen en tentamens voor te bereiden. Ik vind het dan fijn om rustig op school in de studieruimte te studeren. Thuis heb ik toch te veel afleiding. Sporten en studeren, dat vat eigenlijk de hele dag wel samen. En omdat die spieren, en hersenen, wel wat voedsel kunnen gebruiken werd het een lekker vol eetdagboekje.

ONTBIJT
Tja, zoals ik al zei, om half zeven ging mijn wekker, geen daglicht voor mooie foodfoto’s, dus jullie zullen het moeten doen met deze beschrijving van mijn ontbijtje. Als ik ’s morgens vroeg ga sporten ontbijt ik altijd met een snel havermoutje. En dan bedoel ik ook écht snel. Ik scheur een zakje Quaker Express Oats open gooi dat met wat melk in de magnetron. Geheel tegen alle Miss Havermout principes in, want havermout maak je met liefde en pleur je niet zo in de magnetron. Maar hé, dit is wel efficiënt om half zeven in de ochtend.

SECOND BREAKFASTWhat I eat 6

Na het sporten nam ik een lekkere, grote, ROZE smoothie. Ik maakte hem van 1 banaan, 1 gekookt bietje, een scheut melk, 2 eetlepels melk en een handje diepvries frambozen.

LUNCHwhat I eat 6 lunch

Ik nam een goedgevulde lunchbox mee naar school. Mijn lunch bestond uit twee homemade pitabroodjes met roomkaas, rucola en biet. Daarbij had ik ook nog wat komkommer en worteltjes met hummus. Als snack had ik nog een plakje homemade pumpkin-bananabread.

SNACKwhat i eat 6 snack.jpg

Om half vier was ik weer thuis en ik kon wel wat koffie gebruiken voordat ik weer aan de studie ging. Ik maakte een lekkere latte met veel melkschuim. Daarbij snackte ik nog wat diepvries aardbeien. Ja, die eet ik bevroren, vind ik lekker, dan zijn het net kleine ijsjes. Oh, en na dit schaaltje, ging ik nog voor een tweede ronde.

DINNER
what i eat 6 sushi 1

Als avondeten had ik zin in iets lekkers. Daarom maakte ik deze kleurrijke sushi. De sushi is gemaakt met kurkuma zilvervliesrijst die ik plakkerig maakte met avocado. Als vulling koos ik voor gegrilde courgette en bietjes. Wil je ook eens sushi maken met zilvervliesrijst, check dan mijn receptje voor healthy avocado sushi hier. Bij mijn sushi at ik ook nog een komkommersalade.

LATE NIGHT SNACK
Oeps, vergeten een foto te maken, maar mijn late night snack was zoals gewoonlijk ook deze avond weer een bakje kwark, dit keer met een peer én wat pure hagelslag. Oh ja, en ik nam nog een mok warme chocolademelk gemaakt van opgeschuimde warme melk met wat cacaopoeder voor ik ging slapen.

Dat was ‘m. Geen saaie toestanden, ook als (tijdelijke) vegetariër kun je heerlijk eten. Ach, en mocht ik de komende dagen nu echt vleescravings krijgen, dan zijn er altijd mijn favoriete nepvleesjes van Vivera nog. Durf jij het aan om een maand (of week, of dag)  vegetarisch te eten? Doe dan ook mee met de Vegaforimpact challenge! Hier kun je je aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *