Project Paasbrunch #4: Avocado-doperwtjesspread

Pasen begint steeds dichterbij te komen. Tijd om weer een heerlijk receptje voor de paasbrunch met jullie te delen. Dit keer is het een super simpel receptje, namelijk deze heerlijke, groene, frisse avocado-doperwtjes spread. Super lekker om wat groente in te dippen, maar ook perfect om jouw zelfgebakken paasbroodjes mee te besmeren (het recept voor homemade paasbroodjes vind je hier). 

De spread is eigenlijk een soort van kruising tussen guacamole en hummus. Guacamole, want er zit avocado in en hummus omdat hij gemaakt is met doperwtjes (al wordt hummus natuurlijk gemaakt van kikkererwten, maar je snapt het principe). Door wat blaadjes munt en het sap van een limoen is hij lekker fris, dat is wel fijn na al die kilo’s chocolade die je waarschijnlijk naar binnen gaat werken tijdens de paasbrunch.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat de spread helemaal bruin wordt als je hem eventjes laat staan. Door het zuur van de limoen kleurt de avocado niet bruin en behoud de spread zijn frisse groene kleur.

De spread is niet alleen lekker op de paastafel, maar is ook ideaal om wat tortilla chips in te dippen of om een extra luxe sandwich te maken die je mee naar je werk of school kunt nemen. Besmeer wat sneetjes brood met de spread en beleg deze bijvoorbeeld met wat gerookte kipfilet, plakjes komkommer en schijfjes radijs.


Avocado-doperwtjesspread

Ingrediënten:
– 1 rijpe avocado
– 200 gram (diepvries) doperwtjes
– sap van 1 limoen
– blaadjes van 1 takje munt
– peper en zout naar smaak

Extra: een staafmixer

Bereiding:
1. Ontdooi de doperwtjes in een bakje met kokend water. De erwtjes hoeven niet te koken, wanneer ze ontdooit zijn kun je ze gebruiken. Door de erwtjes niet gaar te koken hebben ze een lekkere frisse, zoete smaak.
2. Halveer de avocado en haal de pit eruit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en doe dit in een kom.
3. Knijp de limoen uit boven de avocado. Voeg ook de doperwtjes, munt, zout en peper toe en pureer alles met de staafmixer. Je kunt ervoor kiezen om alles tot een gladden puree te pureren of om er nog wat stukjes in te laten zitten. Net wat jij lekker vindt.
4. Serveer de spread met wat rauwkost zoals worteltjes, komkommer, tomaatjes, bleekselderij of radijsjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *