Recept: Apple pie granola met Keyzer Oats

Er gaat niks boven de geur van versgebakken appeltaart toch? Oke, behalve een stuk warme, dampende appeltaart met een bol vanille ijs en een flinke dot slagroom dan. Dat laatste kan ik je nu even niet beloven, daarvoor zou ik snel het dichtstbijzijnde cafeetje opzoeken, maar als je deze apple pie granola maakt is die heerlijke geur wel gegarandeerd. Net als een heerlijk, healthy ontbijtje voor de komende dagen natuurlijk. 

Zelf granola maken is helemaal niet moeilijk en al helemaal niet met de heerlijke muesli mixen van Keyzer Oats. Wat muesli en kokosolie ben je er eigenlijk al, maar om het extra lekker te maken voegde ik nog wat gedroogde appelchips van de Action en kaneel toe.

apple pie granola 2.jpg

Met het onderstaande recept maak je een pot granola waar je een paar dagen van kunt eten. Bewaar de granola in een afgelosten pot zodat hij lekker crunchy en knapperig blijft.


Apple pie granola met Keyzer Oats

Ingrediënten:
– 200 gram Keyzer Oats Berry Glory
– 1 eetlepel gesmolten kokosolie
– 1 theelepel kaneel
– 50 gram gedroogde appel chips (te koop in de supermarkt of bij de Action)
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Meng alle ingrediënten voor de granola door elkaar, maar houd de gedroogde appel nog even apart, deze voeg je later pas toe.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de granola over.
4. Bak de granola 15 minuten op 160 graden. Schep de granola elke 5 minuten even om.
5. Haal de granola uit de oven en laat hem afkoelen. Voeg vervolgens de gedroogde appel toe en bewaar je granola in een afgesloten pot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *