Recept: Vegaspiezen met Van Haver Tot pompoenballetjes en mandarijn worteltjes

Van Haver Tot ken je misschien van de overnight oats die te koop zijn bij de AH to go. Maar Van Haver Tot maakt ook vegetarische vleesvervangers, van havermout! Sinds kort hebben ze hun assortiment uitgebreid met pompoen-wortelballetjes. Ik kreeg een pakketje om te proeven en heb daar een lekker receptje mee gemaakt. 

Eerst even over de ballen van Van Haver Tot. De balletjes zijn gemaakt van haver, pompoen en wortel (en nog wat andere ingrediënten natuurlijk, maar geen gekke toestanden of ingrediënten met onuitspreekbare namen). Ze zijn helemaal plantaardig, fijn voor de vegans onder ons. Leuk, maar smaakt dat ook? Jazeker! De balletjes waren van binnen wat zachter dan ik gewend ben van vegetarische groenteballetjes, maar dat vond ik helemaal niet erg. De smaak was heerlijk. Het deed me niet meteen aan pompoen denken, maar lekker dat waren ze zeker.

vanhavertot-balletjes-2

Om de pompoen-wortelballetjes nog wat spectaculairder te maken besloot ik er spiezen van te maken. Samen met wat champignons prikte ik ze op een stokje. Beetje olie erover en hop de oven in. Ik serveerde de spiezen met wat aardappelpuree en worteltjes gebakken in mandarijnsap. Best wel fancy vond ik zelf. Hier is het recept.


Vegaspiezen met Van Haver Tot pompoenballetjes en mandarijn worteltjes

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 1 doosje Van Haver Tot pompoen & wortelballetjes (12 stuks)
– 1 doosje champignons
– 400 gram worteltjes
– 400-500 gram kruimige aardappelen
– 1 mandarijn
– een klontje boter om de worteltjes in te bakken
– een scheutje melk voor de aardappelpuree
– 1/2 theelepel gemalen korianderzaad
– nootmuskaat, peper en zout naar smaak
– een beetje olijfolie
– eventueel wat honing

Extra: 4 spiesen, een vel bakpapier en een pureestamper

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en schil de aardappels.
2. Kook de aardappels in een pan met water tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
3. Kook ook de worteltjes. Deze hoeven niet door en door gaar gekookt te worden, ze mogen nog wat beet hebben omdat je ze zo nog gaat bakken. Ik heb ze zo’n 5 minuten gekookt.
4. Rijg ondertussen de champignons en pompoen-wortelballetjes aan de spiesen en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Giet een beetje olie over de spiesen en zet ze in de oven. Bak de spiesen 15 minuten op 175 graden. Keer ze halverwege de baktijd even om.
5. Giet de worteltjes af. Smelt een klontje boter in een pan en pers de mandarijn hierboven uit. Voeg de worteltjes, het gemalen korianderzaad en wat zout en peper toe en bak de worteltjes 10 minuten tot ze lichtjes bruin beginnen te kleuren. Als je van zoet houdt kun je een beetje honing toevoegen aan de worteltjes.
6. Giet de aardappels af en stamp deze met een pureestamper fijn. Voeg een scheutje melk toe om een gladde puree te krijgen. Voeg ook naar smaak wat nootmuskaat, peper en eventueel wat zout toe.
7. Leg een flinke schep aardappelpuree op de borden. Verdeel hierover de worteltjes en leg daar twee spiesen bovenop.

0 gedachten over “Recept: Vegaspiezen met Van Haver Tot pompoenballetjes en mandarijn worteltjes

  • januari 3, 2017 om 7:34 pm
   Permalink

   Dankjewel! Ik vind het zelf ook erg leuk om bezig te zijn met styling en fotografie om er echt mijn eigen ding van te maken.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *