Koken met Marley Spoon: Herfstsalade met pompoen en kalkoen

Afgelopen week konden jullie al een review lezen van de Marley Spoon box die ik ontving. In de box zaten alle ingrediënten voor een laksa met koolvisfilet en een herfstsalade met pompoen en kalkoen. Dat laatste gerechtje was echt mijn favoriet en het goede nieuws is dat ik dat receptje met jullie mag delen. Oh en wil je nog meer goed nieuws (lees: korting) lees dan snel even verder.

Ik ben geen vegetariër, maar vlees bereiden is niet mijn specialiteit. Wat gehakt rullen of worstjes braden lukt me meestal nog wel, maar daar houden mijn vleeskwaliteiten ook wel op. Ik was dus een beetje huiverig voor de kalkoen. Ik had sowieso nog nooit met kalkoen gewerkt en mijn kip, die bak ik altijd veel te droog. Ik was dus erg benieuwd hoe dit zou uitpakken. Toen ik mijn kalkoen aansneed maakte ik even een intern vreugdedansje. De kalkoen was gaar (dat is altijd mooi meegenomen) en hij zag er nog super sappig uit. Gelukkig zag hij er niet alleen sappig uit, hij was ook lekker sappig en de smaak was top dankzij de lekkere kipkruiden die in de box zaten. Missie geslaagd! Ik had dus succesvol een stukje kalkoen bereid.

Herfstsalade met pompoen 1.jpg
Dit waren de ingrediënten uit de maaltijdbox.

Naast kalkoen bestaat deze heerlijke herfstsalade uit geroosterde pompoen en een salade met rucola, wortel en een dressing van mandarijn. Geroosterde pompoen is niet revolutionair, dat heeft elke foodie inmiddels wel in haar repertoire denk ik. Die dressing met mandarijn vond ik wel erg verrassend. Lekker fris en toch een beetje zoet. Die ga ik vaker maken.

Mocht je nu helemaal niet geïnteresseerd zijn in dit hele verhaal en gewoon deze post gelezen hebben omdat je het woord ‘korting’ in de inleiding zag staan, dan ben ik nu aanbeland bij het stukje voor jou. Ik mag je namelijk een korting op je eerste Marley Spoon box geven. Als je bij je bestelling de code misshavermout-25 invoert krijg je 25 euro korting.


Herfstsalade met pompoen en kalkoen*

*Dit recept is van Marley Spoon, je vindt het hier.

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 1 kleine pompoen
– 2 mandarijntjes
– 1 grote winterpeen
– 2 stukjes kalkoenfilet (of 1 groot stuk)
– 1 zakje rucola (75 gram)
– 2 eetlepels pompoenpitten
– 1 eetlepel kipkruiden
– Olijfolie
– Azijn
– Zout en peper

Extra: bakpapier, een dunschiller en een rasp

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de pompoen in repen van 2 a 3 centimeter dik. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 1 a 2 eetlepels olijfolie. Strooi ook wat zout over de pompoen en zet de bakplaat in de oven. Rooster de pompoen ongeveer 15 minuten tot deze zacht is.
3. Rooster de pompoenpitten 2 a 3 minuten in een droge koekenpan. Doe deze vervolgens in een bakje en zet ze apart.
4. Wrijf de kalkoen in met de kipkruiden. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hier de pompoen in. Bak de pompoen 3 a 5 minuten aan beide zijden. Haal het vlees uit de pan en zet dit afgedekt apart.
5. Pel 1 van de 2 manadrijntjes en doe deze in een grote kom. Maak linten van de wortel met een dunschiller en doe deze ook in de kom. Voeg tot slot ook de rucola toe.
6. Maak nu de dressing. Rasp de schil van de overgebleven mandarijn. Snijd de mandarijn doormidden en pers het sap eruit. Meng 3 theelepels manadrijsap met 1 theelepel mandarijn rasp, 1 eetlepel azijn en 2 eetlepels olijfolie. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Verdeel de dressing over de salade zodat alle ingrediënten bedekt zijn met een laagje dressing.
7. Snijd de kalkoen in dunne plakjes en verdeel deze over de borden. Verdeel ook de salade en de geroosterde pompoen over de borden. Garneer de borden met de geroosterde pompoenpitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *