Recept: Pompoenmugcake met pindakaas

De afgelopen tijd hebben jullie veel overnight oats ontbijtreceptjes voorbij zien komen. Tja ook ik moet ’s ochtends vroeg de deur uit en vind het dan handig als mijn ontbijtje al klaar staat. Maar met het weekend voor de deur heb ik vandaag weer eens een mugcake receptje voor jullie. Nog steeds super gemakkelijker te maken, maar toch een iets specialer weekendontbijtje.

Mugcakes zijn er in alle soorten en maten, of ja, vooral in alle smaken. Voor deze mugcake liet ik mij inspireren door de pumpkin spice latte van de Starbucks. Niet dat ik die ooit gehad heb, want ik ga nooit naar de Starbucks, maar de naam gaf me al voldoende inspiratie. Een lekker kruidig mugcakeje met pompoen en veel specerijen. En natuurlijk met een lepel pindakaas, want let’s be honest, dat maakt alles beter.

pompoenmugcake 1.jpg

In het mugcakeje gebruikte ik pompoenpuree. Hiervoor heb je gekookte pompoenblokjes nodig. Ik snap dat je ’s morgens geen zin hebt om een pompoen te ontleden, want dat is echt een rotklusje. Daarom doe ik dit werk vooraf. In het weekend snijd in een hele pompoen in stukjes. Deze stukjes kook ik en vries ik in porties van 100 gram in. Zo kan ik de hele week een zakje gekookte pompoen uit de vriezer halen om bijvoorbeeld dit mugcakeje te maken. Maar je kunt de gekookte pompoen ook gebruiken voor een stoofgerechtje of om lekkere pompoenhummus mee te maken.


Pompoenmugcake met pindakaas

Ingrediënten (voor 1 mugcakeje):
– 100 gram gekookte pompoen (je kunt verse pompoen gebruiken of pompoenblokjes uit de diepvries)
– 30 gram havermout
– 1 ei
– een scheutje melk
– 1/4 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– een snufje nootmuskaat
– een snufje gemberpoeder
– een theelepel pindakaas of notenpasta

Extra: een magnetron en een staafmixer of blender

Bereiding:
1. Doe de pompoen, havermout, het ei en een scheutje melk in de blender of in een bakje voor de staafmixer en pureer alles tot een gladde massa.
2. Voeg het bakpoeder, de kaneel, nootmuskaat en wat gemberpoeder toe. Roer dit goed door het beslag.
3. Giet het beslag in een schaaltje of grote mok. Zorg dat deze niet tot de bovenkant gevuld is, want het cakeje zal wat omhoog komen in de magnetron en je wilt geen overstromingen (was bij mij wel bijna het geval).
4. Zet je mugcake in de magnetron op vol vermogen en bak hem afhankelijk van de sterkte van je magnetron 2 tot 3 minuten. Wanneer het beslag ook in het midden helemaal gestold is, is je cakeje klaar.
5. Garneer je mugcake met een theelepel pindakaas of notenpasta.

0 gedachten over “Recept: Pompoenmugcake met pindakaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *