Review: Magioni pizzabodem + recept Magioni pizza met spinaziepesto

“Meet Magioni, your healthy pleasure! Wij maken gezonde pizza’s die lekker zijn en gezond”. Dit las ik op de site van Magioni. Een lekkere, gezonde pizza. Zou Magioni deze belofte waar kunnen maken? Ik testte het voor je uit en maakte een receptje voor een Magioni bloemkool pizza met spinaziepesto.

Pizza is een van mijn grootste guilty pleassures. Beetje jammer dat de gemiddelde pizza al snel 800 calorieën (of meer!) bevat en dat de hoeveelheid groente op zo’n pizza al snel ophoudt bij de tomaten in de tomatensaus. Gelukkig heeft Magioni de oplossing voor deze foodgirl struggles. Een gezondere pizzabodem waarin groente verwerkt is. Zo kun je je pizzacravings stillen, terwijl je aanzienlijk minder calorieën en meer veggies binnenkrijgt. Op dit moment zijn de Magioni pizzabodems verkrijgbaar in twee varianten: bloemkool en biet. Ik kocht de bloemkool variant en belegde deze met homemade spinaziepesto, courgettelinten, doperwten, tuinbonen en geitenkaas bolletjes.

Magioni pizza met spinaziepesto2.jpg

Gezond? Volgens Magioni zijn deze pizza’s gezond. Laten we eens even kijken naar de voedingswaarden.

Voedingswaarden per 100 gram Magioni bloemkool pizzabodem AH naturel pizzabodem
Energie 209 kcal 315 kcal
Vet 2,4 g 8 g
Waarvan verzadigd 0,3 g 1 g
Koolhydraten 38,3 g 52 g
Waarvan suikers 2,1 g 1 g
Voedingsvezel 2,3 g 2 g
Eiwitten 7,4 g 8 g
Zout 0,6 g 1 g

Dit zijn de voedingswaarden per 100 gram onbereid product. De Maginoni bodems wegen 180 gram per stuk. De AH naturel bodems wegen 200 gram per stuk. Qua calorieën is de Magioni bodem dus zeker een veel gezondere keuze. Deze bodem bevat slechts 376 calorieën, terwijl de AH bodem 630 calorieën bevat. Een behoorlijk groot verschil dus. Ook qua vetten en koolhydraten komen de Magioni bodems goed uit de bus. Tot slot bevatten de pizzabodems van Magioni groente. Hoera! Volgens de site van Magioni bestaan de bodems voor maarliefst 30% uit groente. Voor een pizzabodem van 180 gram betekent dit dus dat je 54 gram groente binnenkrijgt. Dat is toch weer mooi meegenomen.

Laten we dan ook nog even naar de ingrediënten kijken. Dit zit er in een Magioni bloemkool pizzabodem:

In­gre­di­ën­ten: TAR­WEbloem, ge­pu­reer­de bloem­kool (39%), gist, wa­ter, rijs­te­meel, kool­zaad­olie, zout, zon­ne­bloem­olie, con­ser­veer­mid­del (E281)

Op zich prima ingrediënten en veel bloemkool zoals je ziet. Wat ik misschien nog een verbeterpuntje vind is de tarwebloem. Het lijkt me een leuke uitdaging voor Magioni om te onderzoeken of deze vervangen kan worden door een voedzamere meelsoort zoals volkoren tarwemeel of havermeel.

Prijs De pizzabodems van Magioni kosten bij de Albert Heijn 3,29 euro. Hiervoor krijg je twee pizzabodems van 180 gram. Als je dit vergelijkt met de AH pizzabodem naturel, die ook in het koelschap met verse pizzabodems ligt, valt de prijs erg mee. Deze bodems kosten namelijk 2,99 euro per 2 stuks van 200 gram. Die 0,30 euro heb ik wel over voor wat extra veggies.

Smaak Dan nu het belangrijkste, de smaak. Voor iedereen die bang is dat de pizza een sterke bloemkoolsmaak heeft heb ik goed nieuws. De bloemkool proef je helemaal niet. Ik denk dat als ik deze pizza blind zou moeten proeven, ik nooit zou hebben geraden dat er bloemkool in de bodem verwerkt is. Maar een pizzabodem moet niet alleen goed smaken, een goede pizzabodem hoort ook krokant te zijn. Daar had ik zo mijn twijfels over. Ik verwachtte dat, door de toevoeging van de groente, deze bodems te vochtig zouden zijn om lekker krokant te worden. Maar toen ik mijn pizza in stukken wilde snijden werd ik blij verrast. De bodem was echt krokant. Oke, hij was niet zo krokant als een verse pizza van de Italiaan, maar hij was echt wel vergelijkbaar met de gemiddelde supermarktpizza. Op smaak scoren deze pizzabodems dus ook goed.

Eindoordeel Ik ben super tevreden over de Magioni bloemkool pizzabodem. De smaak is echt top en de pizza wordt lekker krokant. En dat voor een pizza die een stuk gezonder is dan een ‘normale’ pizza. Ook de prijs vind ik redelijk. Ik ga deze pizzabodems zeker vaker kopen om lekker te experimenteren met allerlei toppings.

Magioni pizza met spinaziepesto1.jpg


Magioni pizza met spinaziepesto

Ingrediënten (voor 2 pizza’s)

Voor de spinaziepesto:
– 
2 grote handen spinazie
– 20 gram cashewnoten
– 1 teentje knoflook
– 1 handje verse basilicum of 1 eetlepel gedroogde basilicum
– 1 eetlepel olijfolie
– zout en peper

Extra: blender of staafmixer

Voor de pizza’s:
– 1 verpakking Magioni bloemkool pizzabodems
– 1x het recept voor spinaziepesto
– 2 kleine courgettes of 1 grote
– 150 gram diepvries doperwten en/of tuinbonen
– 1 handje geitenkaas bolletjes (of verkruimelde geitenkaas schijfjes)

Bereiding:
1. Doe alle ingrediënten voor de spinaziepesto in een blender of bakje voor de staafmixer. Mix alles tot een glad geheel. Proef de pesto en breng hem eventueel verder op smaak met wat extra zout, peper of basilicum.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de pizzabodems. Bak de pizzabodems eerst 3 minuten zonder de toppings erop. Zo kunnen de bodems alvast wat krokant worden.
4. Ontdooi de erwten en tuinbonen door er wat kokend water over te gieten.
5. Snijd de courgette ondertussen in linten met een dunschiller of kaasschaaf. Schaaf tot je de kern met zaadjes bereikt. Deze is vrij vochtig en kun je beter niet gebruiken. Ik gooi die kern nooit weg, ik bewaar hem om zoats van te maken.
6. Haal de pizzabodems uit de oven en bestrijk ze met een laag spinaziepesto. Beleg ze vervolgens met de courgettelinten, doperwten/tuinbonen en wat geitenkaas bolletjes.
7. Bak de pizza’s vervolgens nog zo’n 5 minuten tot de randjes mooi bruin kleuren en de groenten wat verwarmd zijn.
8. Garneer de pizza eventueel nog met wat verse kruiden en versgemalen peper.

0 gedachten over “Review: Magioni pizzabodem + recept Magioni pizza met spinaziepesto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *