Pinspiratie: Homemade Icecream

Deze week is de zomer dan toch echt begonnen. Officieel dan, want het weer wil nog niet helemaal meewerken. Weer of geen weer, een lekker ijsje gaat er bij mij altijd in. Daarom struinde ik Pinterest af na op zoek naar de leukste (semi) gezonde homemade ijsjes. Zeg nou zelf, als je de pracht exemplaren hierboven ziet heb je Ben&Jerry’s niet meer nodig toch?

PicMonkey Collage

Als je niet onder een steen geleefd hebt de afgelopen maanden weet je dat je van een bevroren banaan een prima ‘ijsje’ kunt maken. Gewoon de banaan in een foodprocessor of blender gooien en mixen maar. Het resultaat is een romige (n)icecream. Maar het kan ook anders. Dat bewijzen de volgende vijf recepten. Sommige zijn super gemakkelijk, zo gemakkelijk dat je het eigenlijk geen recept mag noemen. Andere vragen wat meer aandacht, maar ik denk dat ze dat beetje liefde meer dan waard zijn.

One Ingrediente Watermelon Sorbet

3d60968bb2128217a2f49d8db1135333

Laten we maar meteen met het gemakkelijkste ‘recept’ beginnen. Voor deze watermeloen sorbet heb je maar 1 ingrediënt nodig, en jij mag raden wat dat is. Toch denk ik dat deze sorbet nog beter wordt met de toevoeging van een tweede ingrediënt, namelijk munt. Munt en watermeloen zijn een match made in heaven en het fijnhakken van wat blaadjes munt  is niet teveel gevraagd toch? Het recept voor dit te simpele ijsje vind je hier.

Breakfast yoghurt popsicles

IMG_0031

Hoe leuk zien deze ijsjes eruit!? Wat nog leuker is, is dat je ze als ontbijt kunt eten. Ze bevatten namelijk precies de ingrediënten die jij ’s morgens in je bakje yoghurt zou gooien: yoghurt, fruit en granola. Doe deze ingrediënten in wat ijsvormpjes en zet ze een nachtje in de vriezer. De volgende ochtend kun jij ontbijten met ijsjes. Het recept voor deze breakfast popsicles vind je hier.

Banana popsicles

download

Nog een uber gemakkelijk ijsje: banana popsicles. Deze foto kwam ik tegen op Instagram, een recept stond er niet bij, maar ik denk dat jij ook wel kan raden hoe je deze prachtige ‘ijsjes’ maakt. Neem een banaan. Snijd hem doormidden. Stop er een stokje in. Dip hem in gesmolten chocolade en garneer hem met alles wat jij lekker vindt, bijvoorbeeld: pindakaas, gehakte nootjes, gedroogd fruit, kokosrasp, verkruimelde koekjes, m&m’s, chocolate chips, discodip, en vul de rest zelf maar in.

Strawberry frozen yoghurt

strawberry-frozen-yogurt-3

Een recept voor frozen yoghurt mocht natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje (semi) gezonde homemade ijsjes. Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig, waaronder Griekse yoghurt en aardbeien. In het recept worden verse aardbeien gebruikt die vervolgens bevroren worden, maar je kunt natuurlijk ook gewoon meteen diepvries aardbeien kopen. Klik hier voor het recept van deze pretty in pink froyo.

Cashew and Coconut Ice Cream with Chocolate Quilt

choklad-cashewglass-evelinas-ekologiska1-700x1080

Eerlijk is eerlijk, dit recept is wat bewerkelijker dan de recepten hierboven, maar als ik dit plaatje zo zie wil ik die extra moeite best doen. De ijsvulling is gemaakt van onder andere geweekte cashewnoten, kokosmelk en cacaopoeder. Deze romige vullig is vervolgens gehuld in een laagje pure chocolade (inclusief Instagram waardige toppings). Het recept voor deze homemade magnums vind je hier.

Zo dat was ‘m weer. Genoeg ijsjes om het begin van de zomer te vieren. Ik ga meteen even langs de winkel om ijslolly vormpjes te kopen. Die laatste cashew-kokosijsjes roepen me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *