Pinspiratie: Pizza!

Finally, PIZZA! De hele week had ik al gezond gegeten, dus ik vond het wel tijd voor een ultiem, guilty, comfort food meal dit weekend. Morgen wil ik dus PIZZA! En dan maak je me echt niet blij met een kartonnen diepvriespizza, nee ik wil een homemade pizza, met krokante bodem en een te gekke topping. Om alvast wat inspiratie op te doen voor morgen stelde ik een pinspiratiepost samen met de meest awesome pizza ideetjes.

pizza.jpg

Een goede pizza staat of valt met een goede bodem. Je kunt in de supermarkt kant en klare pizzabodems of deeg voor pizzabodems kopen, maar als je echt helemaal wilt uitpakken bak je ook de bodem zelf. En van wie kun je dat nu beter leren dan van een echte Italiaan: Gennaro Contaldo. In deze video laat hij je zien hoe je een perfecte pizzabodem bakt. Zijn recept is voor vier pizza’s maar je kunt de ingrediënten natuurlijk door vier delen om een enkele pizza te bakken. Of je nodigt gewoon je vrienden uit voor een pizzaparty.

Ik ga trouwens een beetje afzien van Gennaro’s recept en ga proberen een bodem met speltmeel te maken. Ik vind speltmeel altijd net iets meer smaak hebben dan gewone bloem. (Laat het hem niet horen, want Italianen zijn nogal gesteld op hun recepten.) Nu weten we dus hoe we een perfecte pizzabodem bakken, maar zo’n heerlijke bodem wordt pas compleet met een awesome topping. Daarom zijn hier een aantal ideetjes.

BEST homemade Margherita

the-best-homemade-margherita-pizza-1-4

Als ik door de supermarkt loop is de pizza margherita wel de laatste die ik uit de vriezer zou plukken. Een kartonnen bodem met tomatensaus en bleke kaas. Daar houdt het vaak wel op. Maar als ik dit zie zou ik morgen bijna een margherita bakken. Als je kiest voor echt goede ingrediënten zoals goede olijfolie, lekkere mozzarella en verse basilicum ziet zo’n simpele margherita er opeens een stuk aantrekkelijker uit toch? Het recept voor deze beauty vind je hier.

Smoked salmon and avocado pizza

Smoked-Salmon-and-Avocado-Pizza-8

Ken je de term ‘white pizza’ al? Dat is namelijk wat deze pizza is. Een pizza zonder tomatensaus. In plaats van tomatensaus wordt deze pizza gemaakt met roomkaas. Daarop ligt een topping van onder andere avocado en gerookte zalm. Bij het zien van deze foto loopt het water al in mijn mond. Bij jou ook? Hier vind je het recept.

Fig and prosciutto pizza

Fig-and-Prosciutto-Pizza-with-Balsamic-Drizzle11

Nog zo’n plaatje waarbij ik gewoon bijna zit te kwijlen. Een pizza met mozzarella, vijgen, prosciutto en balsamicoazijn! Almost to good to be true. Ik ben bang dat ik geen vijgen kan vinden in de supermarkt voor morgen, maar deze pizza komt sowieso op mijn foodie-to-do-list. Als je deze ook op je lijst wilt zetten kun je hier het recept vinden.

Chikpea pizza with shaved asparagus salad

chickpea-pizza-2-710x1024.png

Ik hoor je al denken: ‘heb je haar weer met haar kikkererwtenmeel’, maar ho wacht, laat me even uitpraten. Pizzadeeg maken kost best veel tijd. Je moet het deeg eerst kneden en vervolgens moet het minstens een uur (volgens Gennaro twee uur) rusten. Het grote voordeel van deze pizza gemaakt van kikkererwtenmeel is dat het deeg maar 10 minuutjes hoeft te rusten. En ik garandeer je dat je toch een knapperige pizzabodem hebt. Op een bodem van kikkererwtenmeel kun je natuurlijk dezelfde toppings doen als op een ‘gewone’ pizzabodem. Deze pizza is belegd met een salade van aspergelinten. Dat vond ik wel een leuk idee. En ik denk dat deze pizza daarmee ook een stuk gezonder is dan de pizza’s hierboven. Maar ik ging voor een cheatmeal, dus deze ligt niet op mijn bordje morgen. Heb je geen zin om lang te staren naar rijzend deeg, klik dan hier voor het recept van deze snellere pizzabodem.

Fruit pizza

Fruit-Pizza-Bakers-Royale1-630x945

Heb je na je pizza nog zin in een toetje, maar zit je niet te wachten op een machtige nutella pizza of strawberry and cream pizza, dan is dit de oplossing: een fruitpizza! Je belegt een schijf watermeloen met slagroom of kwark en garneert deze met al het fruit dat je lekker vindt. Het ziet er super leuk uit en het is een lekker lichte afsluiting van je pizzamaaltijd. Je kunt improviseren met de toppings, maar het recept voor deze variant vind je hier.

Zo dat is genoeg foodporn voor één dag. Ik heb genoeg ideetjes opgedaan voor mijn pizza morgen. Ik twijfel alleen wel nog of ik ga voor een klassieke, goed uitgevoerde margherita of voor een extravagante pizza met fancy toppings. Jullie zien het resultaat wel op Instagram verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *