Lunch to-go: Aziatische rode kool salade

Tijd voor het eerste lunch to-go recept! Een super kleurrijke Aziatische rode kool salade! Bomvol veggies, een eitje, sesamzaadjes een een heerlijke tahinidressing. Naast de salade nam ik ook nog een lekker grote appel mee en een stuk zoete aardappelbrownie.

IMG_3475[1]Dit is het ideale recept om te wennen aan het heel lunch to-go gebeuren. Je hoeft voor deze salade namelijk niet eerder je bed uit te komen! Het lekkerste is namelijk als je hem de avond van tevoren maakt. En ook die avond hoeft je geen uren in de keuken te staan om dit bakje te maken. Met een mandoline is het zo gefixt.

koolsalade

Natuurlijk kom ik de dag niet door op een salade alleen. Daarom nam ik nog een huge granny smith appel mee en een lekkere zoete aardappelbrownie. Het recept voor die super fudgey brownie vind je hier.

Het recept hieronder is voor één portie salade, maar je kunt de aantallen gemakkelijk verdubbelen om hem voor meerdere personen of voor meerdere dagen te maken. Je kunt deze salade namelijk best wel voor twee dagen maken, zo lang blijft hij wel goed in de koelkast.


Aziatisch rode kool salade to-go

Ingrediënten (voor 1 persoon):

Voor de salade:
– 1/4 rode kool
– 1/4 komkommer
– 1 handje julienne wortel (dit kun je zelf snijden, maar dat duurt een eeuwigheid. Bij winkels als de AH verkopen ze ook zakjes julienne wortel.)
– 1 klein spaans pepertje of een halve grote
– een partje limoen
– een ei
– 1 volle eetlepel sesamzaad
– eventueel wat blaadjes koriander of peterselie als garnering

Voor de dressing:
– 1 tl.tahini
– 1/2 tl. soja saus of ketjap

Bereiding (de avond van tevoren!)
1. Kook het eitje zoals jij het lekker vindt. Voor mij betekent dat dus kei en kei hard gekookt. 12 minuten.
2. Snijd een kwart van de kool heel fijn of gebruik een mandoline of rasp als je knif skills niet zo goed zijn.
3. Snijd een kwart komkommer in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Snijd hem vervolgens in halve schijfjes.
4. Meng de kool, komkommer en julienne wortel in een grote kom. Nu komt een vreemde stap. Stroop je mouwen op en knijp de ingrediënten fijn tussen je handen. Echt goed kneden. Zo komt er wat vocht uit de groenten en worden ze wat slapper. Ik vind rauwe kool anders altijd vrij hard.
5. Snijd een pepertje in fijne ringen en doe deze in de salade. Doe de salade in een bak met deksel en zet hem in de koelkast.
6. Maak nu de dressing. Meng in een klein potje de tahini met de sojasaus. De dressing is nu erg dik, voeg daarom wat heet water toe. Meng dit met een vork goed door elkaar of draai de deksel op het potje en schud de dressing goed. Zet ook deze in de koelkast.
7. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Houd ze in beweging zodat ze niet aanbranden. Doe ook de sesamzaadjes in een bakje en zet ze apart.

Dat waren de stappen die je ’s avonds moet doorlopen. De volgende ochtend hoeft je de salade alleen nog maar samen te voegen. Neem een lunchbox en doe hier de koolsalade in. Strooi de geroosterde sesamzaadjes erover. Pel het ei en snijd het in partjes. Leg de partjes op de salade en leg ook een partje limoen op de salade. Strooi eventueel nog wat blaadjes koriander of peterselie over je salade. That’s it! Neem je dressing apart mee en vergeet vooral je bestek niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *