Koken met Santa Maria: Tostada’s met zoete aardappelpuree en burrito seasoning

Weekend!! Tijd voor comfort food dus. Ik maakte vanavond deze super snelle, super makkelijk en vooral ook super lekkere tostada. Een pizza gemaakt van een tortilla wrap als bodem. Geen deeg kneden en laten rijzen, maar de tortilla even in de oven gooien en beleggen met alles wat jij lekker vindt. Wil je weten wat ik op mijn tostada deed? Lees dan even verder.

Afgelopen week maakte ik deze heerlijke vega taco’s met crispy avocado. Er zat natuurlijk nog veel meer in mijn Santa Maria pakket, dus tijd voor een nieuw Tex-Mex receptje.

Tostadas 7.jpgPizza is voor mij het ultieme comfort food. Het liefste maak ik zelf mijn pizza’s zodat ik ze kan beleggen met bergen verse groenten. Helaas kost het best veel tijd om zelf pizzadeeg te maken. Deeg kneden en laten rijzen, daar had ik vanavond even geen zin in. Gelukkig heeft de Tex-Mex keuken een perfect alternatief; de tostada. Dit is een soort pizza gemaakt van een tortilla wrap als bodem. De tortilla doe je even in de oven zodat hij lekker krokant wordt. Binnen een paar minuten heb je een super knapperige bodem die je kunt beleggen met allerlei ingrediënten.

zoete aardappel tostadas

Op mijn knapperige tostada deed ik een laagje zoete aardappelpuree met Santa Maria Burrito seasoning mix. Die mix geeft de zoete aardappelpuree een heerlijk Mexicaans tintje. Verder belegde ik mijn tostada met wat geroosterde paprika en tomaatjes, blokjes avocado, zwarte bonen en lente ui. Om het helemaal af te maken deed ik er een klodder yoghurt op. Dit is een perfect alternatief voor zure room en is net wat gezonder, maar je mag natuurlijk ook gewoon voor zure room gaan.

Tostada met zoete aardappelpuree.jpg

Je ziet het, binnen no-time maak je een heerlijke Mexicaanse fiësta van je avondeten.

Smakelijk!
Miss Havermout

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *