Recept: Kokos-blauwe bessen overnight oats

Zie hier het smurfenontbijtje dat ik vanochtend at. Nee,  geen kleurstoffen in dit bakje overnight oats. De melk is paars gekleurd door de blauwe bessen. Een raar idee misschien, een paars ontbijt, maar dit ontbijtje moet je echt proberen. Het is heerlijk. En ook nog eens ideaal voor mensen die vroeg op moeten staan.

Overnight oats maak je de avond van tevoren klaar en laat je een nacht in de koelkast staan. De volgende ochtend hoeft je je bakje alleen maar uit de koelkast te halen en aan te vallen of in je tas te stoppen om er op weg naar werk of school van te genieten. Maar je kunt het ook in een mooie kom gieten en helemaal los gaan met verschillende toppings.

overnight oatsDe basis van overnight oats, zoals ik het maak, bestaat uit 40 gram old fashioned oats*, 100-150 milliliter (plantaardige)melk en een theelepel chiazaadjes. De hoeveelheid melk is afhankelijk van je eigen smaak. Dit doe je in een bakje of glazen potje en zet je een nacht in de koelkast. De havervlokken nemen dan de melk op en worden lekker zacht. Je kunt dit ontbijt meteen uit de koelkast opeten of even in de magnetron opwarmen voor een lekker warm ontbijtje. Zoals gezegd, dit is de basis, je kunt er allerlei fruit, noten en andere extra’s aan toevoegen. Wat denk je bijvoorbeeld van peanutbutter & jelly overnight oats of van heerlijke appeltaart overnight oats met kaneel, appel en walnoten. Genoeg variatie mogelijkheden om van elke vroege ochtend een feestje te maken.

*Dat zijn de grote havervlokken, niet de fijner gemalen havermoutvlokken (steelcut oats) die je in een pakje van 40 cent koopt. Ik gebruik vaak deze vlokken van het merk Molensteen, te koop bij onder andere de Jumbo. Naast havervlokken zitten er in deze mix ook nog tarwevlokken, gerstevlokken  rozijnen en hazelnoten.

Gisterenavond voegde ik aan mijn basis recept blauwe bessen en kokosrasp toe. Vanochtend moest ik wel even kijken toen ik de koelkast opende. De melk was helemaal paars gekleurd door de blauwe bessen! Maar dat maakte dit ontbijtje niet minder lekker, het was hemels.

overnight oats recept.jpg

Dus kom nog even van de bank en zet snel een potje overnight oats in de koelkast. Daar zul je morgenvroeg geen spijt van krijgen!

Liefs,
Miss Havermout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *