Recept: Linzen salade met groenten uit de oven en tahinidressing

Het voedingscentrum raadt aan om een keer per week peulvruchten te eten. Je hoeft die dag dan geen vlees te eten, want het zijn perfecte vleesvervangers. Een van mijn favoriete peulvruchten zijn linzen. En daar hoeft je echt geen ouderwetse soep van te maken. Vandaag maakte ik deze heerlijke linzensalade. Heb jij ook trek in zo’n kleurrijke,  gezonde maaltijd? Lees dan snel verder voor het recept.

Naast linzen zitten er radijsjes in deze salade. Ik vind radijsjes een van de mooiste groenten. Vooral als je ze even doorsnijd. De helder witte binnenkant steekt zo mooi af tegen de knalroze buitenkant. Toch is niet iedereen fan van radijsjes. Ze kunnen vrij pittig zijn. Voor iedereen die niet van radijsjes houdt heb ik en tip, rooster ze. Wanneer je de radijsjes even roostert in de oven worden ze lekker zacht en veel zoeter. Dat geldt overigens niet alleen voor radijsjes, in deze salade deed ik ook ui, tomaatjes en wortel. Ook die groenten worden veel zoeter als je ze roostert in de oven.

linzen salade met radijs

Als dressing koos ik voor een tahini dressing. Tahini is een dunne, stroperige pasta gemaakt van gemalen sesamzaad. Het enige wat ik daaraan toevoegde is wat zout en water om hem wat te verdunnen. Om het geheel helemaal af te maken schaafde ik nog wat stukjes parmezaanse kaas over de salade.

Het onderstaande recept is voor één portie, maar je kunt alles heel gemakkelijk verdubbelen. Zo heb je meteen een lekkere lunch voor de volgende dag. De salade kun je namelijk zowel lauwwarm als koud eten.

Linzensalade met radijs

Inspiratie voor dit gerecht vond ik op: abeautifulplate.com.

Smakelijk eten!

Miss Havermout

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *