Recept: Dadel-hazelnoottaartje met aardbei

dadel hazelnoot taartje met aardbei.jpg

Taartjes, yes please! Slagroom, suiker en calorieën, no thanks! Dit dadel-hazelnoottaartje is het bewijs dat gezonde taartjes ook hemels kunnen zijn. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en binnen no-time ligt dit plaatje op je bordje. Genoeg redenen om dit receptje vanmiddag uit te proberen toch?

‘S middags rond een uur of drie krijg ik altijd honger. Als ik dan niet even iets kleins eet red ik het echt niet tot het avondeten. Vaak pak ik dan een appel of een plak bananenbrood, maar zeg nou zelf, die middagdip versla je toch veel gemakkelijker met dit vrolijke taartje? Met een paar simpele ingrediënten en twintig minuutjes geduld kun je je appel verruilen voor dit plaatje.

dadel hazenoot taartje 2.jpg

Nu snap ik dat je om drie uur misschien nog op je werk of op school bent en geen complete keuken ter beschikking hebt om taartjes te bakken. Toch kun je ook on-the-go genieten van dit taartje. Het koekbakje kun je heel goed een dag eerder maken en bewaren in een bakje. Als je dan nog een klein bakje of kuipje yoghurt in je lunchtrommel stopt met wat vers fruit kun je in je pauze dit kunstwerkje in elkaar knutselen.

Met het koekbakje als basis kun je zelf verder oneindig variëren. Je kunt kiezen voor yoghurt of kwark met een smaakje, of voor plantaardige yoghurt als je het taartje helemaal vegan of lactosevrij wilt maken. Verder kun je natuurlijk al het fruit gebruiken dat je lekker vindt of toevallig nog in de koelkast hebt liggen. Ik gebruikte voor dit taartje naturel roeryoghurt met wat chiazaadjes en diepvries aardbeien (ik kan niet wachten tot de verse weer volop verkrijgbaar – en betaalbaar – zijn).

dadel havermouttaartje.jpg

Liefs,

Miss Havermout

0 gedachten over “Recept: Dadel-hazelnoottaartje met aardbei

  • juni 24, 2016 om 2:02 pm
    Permalink

    Ik kwam toevallig op deze site terecht en dit lijkt me een heerlijk en makkelijk recept (ook voor thuisblijvers). Leuk dat je ook kunt varieëren met noten en fruit Ik ga er wel meer dan 1 tegelijk maken hoor.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *